2008-12-08 11:54:38• hírek • Szatmar.ro

A magyarok is továbbjutottak

A női kézilabda Európa-bajnokságon a franciák legyőzése továbbjutást ért a magyaroknak.

A Macedóniában megrendezésre kerülő női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Magyarország a továbbjutásért, míg Románia a csoportelsőségért meccselt.

 

Elsőként a magyar válogatott lépett pályára, mely eddig egy pontot szerzett. Ellenfele az a francia csapat volt, amely még a magyaroknál is kevesebb ponttal rendelkezett. A mérkőzést a gallok kezdték jobban, a sok labdát eladó magyarok nehezen tudták tartani velük a lépést. A fordulat a 12. percben állt be, amikor Pálingert Herr Orsolya váltotta a magyar kapuban. Ez úgy tűnik, megzavarta a franciákat, mert öt percig nem tudtak gólt szerezni, miközben a magyar válogatott fordítani tudott. A csapatok 15-14-es magyar előnnyel vonultak az öltözőbe, de a fordulás után a magyarok ismét beragadtak, és percek alatt 19-15-re elmentek a franciák. Ez azonban nem törte meg a Görbiczéket, akik kiegyenlítettek, sőt a hajrában Bulath Anita góljainak és Herr védéseinek köszönhetően 29-26 arányban győzni tudtak és bejutottak a középdöntőbe, ahol kedden Ukrajna lesz az első ellenfelük.

A négy pontos Románia a három egységgel rendelkező Dániával találkozott, a mérkőzés a csoportelsőségről hivatott dönteni. A találkozót a románok kezdték jobban, ám az első félidő közepén a dánok átvették a vezetést és 13-10-es előnnyel vonultak az öltözőbe. A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint, csak fordított szereposztásban zajlott: a dánok kezdtek jobban, de lendületük a játékrész felére elfogyott, a végén pedig hiába hoztak be mezőnyjátékost kapusuk helyett, nem tudtak egyenlíteni. Ezzel Románia 27-25-re nyert és a középdöntőben a másik csoport győztesével, Spanyolországgal kezd.

Harmadik forduló eredményei:
A csoport: Magyarország - Franciaország 29-26, Románia - Dánia 27-25
B csoport: Spanyolország - Ukrajna 24-24, Norvégia - Portugália 34-19
C csoport: Fehéroroszország - Ausztria 31-21, Oroszország - Svédország 19-19
D csoport:
Macedónia - Szerbia 31-30, Németország - Horvátország 32-27

A középdöntők csoportjai: 1. csoport: Románia, Dánia, Magyarország, Spanyolország, Norvégia, Ukrajna
2. csoport: Fehéroroszország, Oroszország, Svédország, Macedónia, Németország, Horvátország

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: