2008-07-23 12:34:27• hírek • Csenteri Judit

Optimisták a közép- és kelet európai fiatalok

A lengyel és román fiatalok állnak a nemrég elkészített optimista-lista élén.

A közép- és kelet európai fiataloknak igen pozitív rálátásuk van a jövőre, karrierjüket illetően pedig nagyon rugalmasak - tudhatjuk meg a Bank Austria Közép- és Kelet Európa első Hozzáállás Barométeréből.

A Bank Austria nyilvánosságra hozta annak a kutatásnak az eredményeit, amelyet 15 ország 15.000 lakosának kikérdezésével végeztek el olyan híres intézmények segítségével, mint a GfK Group, PmPlus, TNS és a PENTOR.
 
A kutatás a 15 ország fiataljainak személyes és szakmai hozzáállását igyekezett felmérni a jövőre nézve egyfajta optimizmus mutató kiszámolásának a segítségével. Egy-két ország kivételével, teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a közép- és kelet európai országok fiataljai igen pozitívan néznek a jövő elé.
 
Egy 68-as mutatóval a lengyel fiatalok tűntek a legoptimistábbaknak, a románok pedig, a maguk 66-os optimizmusi mutatójával szintén elég biztosak abban, hogy mind az ország, mind saját jövőjük pozitívan fog fejlődni. Továbbá Szerbia, Oroszország, Bosznia-Hercegovina és Bulgária fiataljai is meg vannak arról győződve, hogy országuk nagyon jó útját ismeri annak, hogyan lehet gazdaságilag minél nagyobb fejlettségre szert tenni.
 
Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: