2009-10-16 20:23:34• hírek • Szatmar.ro

Újabb őrült meccs, magyar bronzérem

Magyarország csak idegtépő meccsen tud nyerni. De tud! Megnyerte a bronzérmet.

A peches körülmények között, Ghána ellen elveszített U20-as világbajnoki elődöntő után Magyarország a kisdöntőben egy újabb észvesztő, idegfeszítő, őrületesen mozgalmas meccsen büntetőkkel legyőzte Costa Ricát és megszerezte a bronzérmet! A meccs hőse, mint másfél héttel ezelőtt Csehország ellen, ismét Koman és GULÁCSI volt.

A találkozót remekül kezdték a magyarok, már a második percben megszerezhették volna a vezetést, Simon András ügyesen fordult le védőjéről, de a szöget jól záró Alvarado lábbal védett. Fölényben maradt a magyar csapat, ám ez negyed óra után eltűnt, akárcsak Futács Márkó a pályáról, a Werder Bremen csatára rúgást kapott a bokájára, le kellet cserélni, a nem teljesen egészséges Németh Krisztián jött be a helyére. Costa Rica lassan átvette az irányítást, egy időben 65-35 volt a labdabirtoklási arány javukra, ám a magyar védelem jól zárt, így Gulácsinak egyszer kellett védenie komolyabban, Martinez betörésénél.

A szünetben Simon Ádám helyére Varga Roland állt be és a Brescia játékosa, akárcsak Ghána ellen, lendületet adott a csapatnak. Bár a 48. percben Estrada bombája csak kevéssel süvített el a magyar kapu mellett, egyértelműen átvettük az irányítást és sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Az 54. percben Varga bombaerős kapáslövését kotorta ki a rövid alsó sarokból Alvarado, a 69. percben pedig a fantasztikus védőmunkát bemutatott Szabó fejese szállt kevéssel kapu mellé. Három perccel később Koman adott pazar labdát Némethnek, aki középről, nyolc méterről lőhetett, Alvarado bravúrral védett, a kipattanót Varga vágta kevéssel kapu mellé. Újabb két perccel később Koman adott fél pályás passzt Némethnek, akinek kapáslövése elkerülte a kaput. A kontrából Urenát ugratták ki, de Gulácsi kivetődve az utolsó pillanatban elérte a labdát. Újra jöttek a magyarok, Gosztonyi csavarását Alvarado ujjheggyel tolta fölé, a szöglet után Simon elé került a labda, aki öt méterről szétforgácsolta a kapufát.


Magyarország bronzérmes!!!! fotó: mlsz.hu
Magyarország bronzérmes!!! fotó: mlsz.hu


És ahogy ezt a foci örök szabálya kimondja, a helyzetek megbosszulták magukat: egy kontra végén Urena vitte keresztbe a labdát, senki nem tudta elrúgni előle a labdát, majd az apró támadó visszarúgta a hosszú sarokba. Vezetett Costa Rica! A 81. percben! Sőt, hat perccel később Mena fejelhetett ziccerben... mellé.

A 89. percben ismét Mena volt a főszereplő: Németh mesterien fordul le róla a tizenhatoson belül, a közép-amerikaiak csapatkapitánya pedig lerántotta. Büntető! Koman, ez a Mario Girotti arcú ungvári fiú pedig olyan nyugodtan rúgta be az óriási (1,92m) Alvarado mellett, ahogy amaz a pofonokat osztogatja. Ja, hogy ki az a Mario Girotti? Ismertebb nevén Terence Hill.

A várakozásokkal ellentétben aztán nem a hosszabbítások következtek, hanem a tizenegyesek. És ezek úgy kezdődtek, mint a csehek ellen, Estrada a felső lécet találta el. Aztán jött Németh, aki ugyanolyan pocsékul rúgta, mint a csehek ellen. Csakhogy a japán Nisimura újrarúgatta, mert Alvarado kilépett a gólvonalról. És ekkor már Németh úgy rúgta, amint azt egy ígéretes csatártól illik. Aztán jött Gamboa, aki pimaszul megemelte a labdát, ám ezt gyengén tette, Gulácsi elfekve kiütötte. Majd jött Koman, ám ezúttal a kapufa útját állta. Sebaj, mert Gulácsi Luna lövését is fogta. Varga majd kilyukasztotta a hálót, aztán jött Hernandez és...GULÁCSI ezt is MEGFOGTA!!!!

Magyarország ezzel az utóbbi húsz év legnagyobb eredményét érte, megszerezte a világbajnoki bronzérmet! Köszönjük, fiúk, ez jó mulatság, férfi munka volt!!

Magyarország - Costa Rica 1-1
Magyarország:Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András (Balajti Ádám 83.), Szabó János, Zámbó Bence - 17 Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Simon Ádám (Varga Roland 45.), Koman Vladimir - Futács Márkó (Németh Krisztián 18.), Simon András
Costa Rica: Esteban Alvarado - Roy Smith, Cristian Gamboa, Jose Mena, Bryan Oviedo - Diego Madrigal (Allen Guevara 59.), Daniel Varela (Carlos Hernandez 63), David Guzman (Esteban Luna 77.), Diego Estrada - Marcos Urena, Josue Martinez
gólok: Koman (89., 11-es), illetve Urena (81.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: