2009-10-06 23:53:44• hírek • Szatmar.ro

Gulácsi és Koman, a két hős!

Előző három büntetőt fogott, utolsó kétszer talált a kapuba, Magyarország negyeddöntős.

Az Egyiptomban megrendezett U20-as labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében Magyarország egy változatos, végletekig kiélezett mérkőzésen büntetőkkel búcsúztatta Csehországot. A győzelemben elévülhetetlen érdemei voltak Koman Vladimirnak, aki a hosszabbításban kiegyenlített, majd a büntetőjét is belőtte valamint a három tizenegyest megfogó Gulácsi Péternek. Folytatás pénteken Olaszország ellen, immár a negyeddöntőben.

A találkozó érdekessége előzetesen az volt, hogy a tavalyi, U19-es Európa-bajnokságon mindkét együttest az elődöntőben állították meg, így a kisdöntőben kellett volna találkozniuk, ám kontinensviadalon nem rendeznek ilyet, így az összecsapás elmaradt.

Az alexandriai meccset Magyarország kezdte jobban, két kisebb lehetőség után Présinger szabadrúgásból a kapufát találta el. Negyed óra elteltével már a vezetést is megszerezték a magyarok, mivel Kiss tologatta a labdát, majd jó 38 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot. Pontosan tizenegy percet örülhettek a magyarok, hisz a 26. percben Fabian beadását Vosahlik csúsztatta a hálóba. A gól szárnyakat adott a cseheknek, rövid időn beül két veszélyes lövést eresztettek meg, az elsőt Gulácsi fogta, a második kevéssel ment csak kapu fölé. Uralták ekkor a játékot a fehér mezesek, a labda sokszor alig hagyta el a magyar tizenhatos előterét. Bár tudatosabban játszottak ekkor a csehek, a magyarok védelme állta sarat, sőt, Gosztonyi távoli szabadrúgása alig kerülte el a hosszú sarkot.

A második félidőben már egy bátrabb magyar csapat futott ki, az első lehetőség előttünk adódott, de Gosztonyi emelését a gólvonalról fejelték ki, igaz, négy perccel később Fabian lövését Gulácsinak kellett védenie. Lassan eltűnt a csehek fölénye, és bár kiegyenlített volt a játék, Magyarország állt közelebb az újabb gólhoz, de Németh okos lövése centikkel gurult csak el a kapu mellett, Gosztonyi lökete pedig keresztbe ment el, Koman már nem érte el. Németh és Simon többször is ügyesen játszott össze elől, Gosztonyi is nagyon aktív volt, Koman rengeteget dolgozott.

Ezért érte váratlanul a csapatot, hogy a hosszabbítás második percében Rabusic közelről bevágta Vosahlik lefejelt labdáját. A csehek sajnos remekül használták ki fizikai fölényüket és azt, hogy a magyar védelem jobb oldaláról hiányzott Debreczeni András.



A csapatkapitány Koman Vladimir kétszer is betalált fotó: fifa.com


Magyarországot a bekapott gól azonban nem törte meg, hét perccel később pedig Koman egy remek szabadrúgással kiegyenlített. A hosszabbítás második félidejének elején Reznik (jegyezzük meg ezt a nevet) a meccs helyzetét hagyta ki, de teljesen üresen, a kapuval szemben mellé lőtt. Kevéssel később Mazuch állt közel egy öngólhoz, majd Hosek csúsztatása ment centikkel mellé.

Jöttek tehát a tizenegyesek és Gulácsi rögtön az első nekifutásra megfogta Marecek lövését. Présinger, Rabusic, Koman, majd Celustka sem hibázott. Nem úgy Szabó, akinek lövését Vaclik hárította. Ezt követően Vosahlik és Gosztonyi sem hibázott, majd Gulácsi Moravec lövését is hárította. Németh eldönthette volna, de gyengén és középre lőtt...

Jött aztán Reznik (köszönjük ismét) és Gulácsi nagyot nyújtózkodva ezt is kiütötte. Balajti pedig magabiztosan bevágta! Ezzel továbbjutott Magyarország!!

A Honduras elleni zakó után ki gondolta volna, hogy a magyar válogatott péntek este Olaszország ellen már az elődöntőbe jutásért küzdhet?!

A már említett tavalyi U19-es Európa-bajnokságon mellesleg Olaszország állította meg a magyarokat az elődöntőben. Van tehát miért visszavágni!

Magyarország - Csehország 2-2, tizenegyesek után 4-2
Magyarország: Gulácsi Péter - Dudás Ádám (Balajti Ádám 96.), Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám (Zámbó Bence 60.), Koman Vladimir, Németh Krisztián, Futács Márkó (Simon András 60.)
Csehország: Tomas Vaclik -Ondrej Celustka, Jan Hosek, Jan Lecjaks, Ondrej Mazuch - Tomas Fabian (Martin Zeman 85.), Lukas Marecek, Jan Moravek, Lukas Vacha (Radim Reznik 100.) - Jan Chramosta (Michael Rabusic 66.), Jan Vosahlik
gólok: Kiss (15.), Koman (98.) illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: