2012-01-06 17:57:09• hírek • M. T. R.

A körzeti RMDSZ-szervezetekkel egyeztettek

Csehi Árpád Szabolcs, a megyei RMDSZ elnöke, egyben a megyei önkormányzat vezetője még tavaly a szövetség nagykárolyi székházát, illetve az itteni körzeti filiálét Szatmár legszebbik RMDSZ-ének nevezte. Annak fényében, hogy tavaly fejeződött be a Kölcsey utcai ingatlan felújítása, maga az épület bőven rá is szolgált a dicséretre...

Pénteken egész nap e székház vendégszeretetét élvezte. Amint hírportálunk érdeklődésére elmondta, minden év elején egyeztet a megye polgármestereivel, továbbá a szövetség elöljáróin túl a Német Demokrata Fórum színeiben tisztségüket ellátókkal is. A korábbi évekkel ellentétben - amikor is a megyeközpontbeli pártszékház volt a helyszíne a megbeszéléseknek - idén a körzeti központokban ejtették meg a találkozókat. Pénteken ugye Nagykárolyban a környékbeli települések vezetőivel egyeztetett, szerdán a Tasnád környékiekkel, csütörtökön pedig megkezdődött a Szatmárnémeti vonzáskörzetébe tartozó községek elöljáróival történő megbeszélés. A jövő héten pedig folytatják a megyeközpont környékével való egyeztetést, majd utána sort kerítenek azon településbeliekkel való találkozóra, amelyekben van ugyan RMDSZ-szervezet, ellenben nincsenek tagjaik a helyi tanácsokban.

A cél az, hogy január 15-éig elkészüljön egy teljes helyzetfelmérés, amit az önkormányzati szempontok alapján készítenek el. Az elemzés kitér arra, hogy milyen előválasztási formákat igényelnek az adott közösségekben, s összegzi a tisztújítások állapotát, a különféle bizottságok meglétét, eleve a tagság helyzetét. A megbeszéléseken rendre többen vettek részt, így a Nagykárolyin jelen volt a vendéglátó körzeti RMDSZ elnöke, Kovács Jenő, aki egyben a város polgármestere is, továbbá többek között Erdei D. István parlamenti képviselő.

Hogy pontosan miről ejtettek szót, érthető módon egyelőre nem tért ki a szövetség megyei elnöke, mindazonáltal elmondta, hogy áttekintették az elmúlt esztendőt, valamint beszélgettek az idei évről költségvetési szempontból, összegezték a községekbeli eseményeket. Az adott települések helyzetéről is szót váltottak, továbbá arra való tekintettel, hogy hétfőn dől el a megyei tanfelügyelőségen, hogy a szeptemberben kezdődő tanévben hol, hány osztály indul, a falvak oktatási ügyeiről is egyeztettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: