2008-11-27 14:11:54• hírek • Czinzel László

A magyar összefogás első lépése

November 21-én találkoztak egymással az Avasújvárosi Helyi Tanács RMDSZ-es és MPP-t képviselő tagjai, előbbiek kezdeményezésére. A megbeszélés eredményeképpen - melyen Kónya László szenátorjelölt és Riedl Rudolf parlamenti képviselőjelölt is részt vett - az RMDSZ községi szervezete az alábbi nyilatkozatot teszi közzé:

„Az RMDSZ-es és MPP-s tanácsosok több vitás problémát megbeszéltek, és egyezségre jutottak atekintetben, hogy minden ellenvélemény, nézetkülönbség ellenére nagyon fontos a november 30-ai szavazáson való részvétel, illetve az, hogy a magyarok a Tulipán-ra, az RMDSZ jelöltjeire voksoljanak. Avasújváros és Kőszegremete fejlődése, megmaradása szervesen függ a különválástól: ennek egyik feltétele az, ha az érdekvédelmi szervezet jelöltjeire szavaznak a két település lakosai. Nem bízhatunk senkiben, bárki bármit is ígérjen: egyetlen szövetségesünk van e cél elérésében: az RMDSZ, illetve annak szenátor-, és parlamenti képviselőjelöltje. Meg kell értenünk, hogy csak akkor lesz esélyünk a fejlődésre, ha egységben maradunk, és a TULIPÁN-ra szavazunk.

A helyhatósági választásokon kiderült, mit jelent, ha a kisebbségben élő magyarságot sikerül több táborra szakítani, és ezért jelenleg semmi szavunk nincs a helyi tanácsban. A helyi önkormányzatban jelenleg a többség arról dönt, amit akar, és meg sem kérdezi a magyarság képviselőit, sőt: több, törvénytelen dolgokat is megszavaztak.

A hibákból mindannyian tanultunk. Ezért találkoztunk, és ezért döntöttünk úgy, hogy egységben megyünk a november 30-szavazásra.

Nem kell hitelt adni semmilyen más ígérgetésnek, hiszen ezek a választások után nem fognak megvalósulni - kisebbségben vagyunk, és csak saját magunkra számíthatunk. Ha mégis valaki másoknak kampányol közülünk, felvetődik a kérdés: milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy saját közösségének ártson?

Most el kell felejteni a személyes ellentéteket, a haragot, az elégedetlenségeket és szavaznunk kell: azért, hogy megmutassuk, egységben élünk, itt vagyunk, és itt is akarunk maradni; magunk akarjuk sorsunkat irányítani. Ne adjunk lehetőséget senkinek, hogy megossza közösségünket, hogy uralkodhassanak felettünk".

Az RMDSZ illetékes választókörzetének jelöltjei is nyilatkoztak az ügyben.

Riedl Rudolf képviselőjelölt: „Jó volna, ha az avasújvárosi magyarság megértené: nincs más lehetősége, mint az, ha az RMDSZ jelöltjeire szavaz. Lehet, hogy voltak mindkét fél részéről hibák, de a Ráksától való különválás csakis úgy lesz végrehajtható, ha az RMDSZ ott lesz a Parlamentben. Kialakult egy sajnálatos helyzet a községben, és ezt csakis összefogással, tisztánlátással lehet kezelni. Úgy érzem, mindkét fél belátta ezt."

Kónya László szenátorjelölt: „Nagyon örülök annak, hogy a két tábor tanácsosai le tudtak ülni, és meg tudták beszélni a közös gondokat, és megértették azt: a településeik jövőjéről, gyermekeik jövőjéről van szó; belátták saját hibáikat. Megbeszéltük: közösen dolgozzuk ki a stratégiát november 30. után, hogy Avasújváros és Ráksa különválását megsürgessük. Az avasújvárosiak megértették: a magyar egység visszaállítása alapvető fontosságú azért, hogy a magyarság súlyát vissza tudjuk állítani ebben a községben."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: