2007-05-04 20:43:59• hírek • Szatmar.ro

A vers és az anyanyelv ünnepe

verskSzatmárnémetiben nagy érdeklődés övezte a színvonalas szavalóversenyt.

vers2
Zsúfolásig megtelt a szatmárnémeti Északi Színház a Versünnep című szavalóverseny alkalmából.  A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Duna Televízió és a Versünnep Alapítvány szervezésben megvalósuló rendezvényt a tévénézők is nyomon követhették, hiszen a Duna TV élőben közvetítette a színvonalas szavalatokat.

A jelenlévőket Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, a rendezvény egyik védnöke köszöntötte, és beszédében kihangsúlyozta: „Szatmárnémetiben hagyománya van az irodalom szeretetének, évről évre megemlékezünk a városunk nagy szülöttjeiről, költőinkről, íróinkról. Nagy öröm ezért, hogy idén ez a város adhatott otthont a Versünnepnek, ezáltal rávilágítva a helyi értékekre is. 
{google}6742857168377934012{/google}

Szinetár Miklós, a zsűri elnöke szerint a rendezvény nagy hozadéka, hogy ráirányította a figyelmet a versre, az anyanyelvre és a művészetre. Ezek néha háttérbe szorulnak, ezért küzdeni kell azért, hogy  ismét az emberek figyelmébe kerüljenek. A versünnep annak a bizonyítéka, hogy e három érték nincs még elveszve - mondta. 

A rendkívül színvonalas rendezvényen a következő eredmény született: közönségdíjasok: Bácskai János, Ördög Miklós Levente és  Bálint Márta, a Duna TV fődíjának nyertese: Raffai Ágnes. A legtöbb szavazatot kapó versenyző, s a szavalóverseny abszolút győztese Magyar Szilvia volt.

vers1

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: