2007-04-02 16:04:17• hírek • István Löchli

Érdektelenség a nagygyűlésen

 Kevesen vettek részt a Horgász Egyesület éves nagygyűlésén, de sikerült érdemi döntéseket hozni.

Nemrégiben zajlott a Szatmár Megyei Horgász Egyesület éves nagygyűlése, ahol elszomorító volt a tagok érdektelensége – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Tepfenhart Adalbert az egyesület igazgatója.

A jelenlegi szabályzat szerint az éves nagygyűléseken ahhoz, hogy érdemi döntéseket tudjanak hozni, szükséges a Horgász Egyesület tagjainak 50 százalékos jelenléte. Mivel az első közgyűlésen nem jelentek meg a megszabott létszámban a tagok, ezért szükséges volt egy második gyülést szervezni. A második gyűlés a szabályok értelmében már nem kötött létszámhoz, viszont elszomorító volt, milyen kevesen vettek részt a fontos kérdéseket és szabályokat megvitató találkozáson.

Sok érdemi döntést szavaztak meg a jelenlevők. Mostantól a telepített vizeken a kifogott hal mérete 3 kilóra korlátozódott. Tavaly a kifogott hal mérete elérhette a 15 kilogrammot is, de csak egyet volt szabad hazavinnie a horgásznak, szemben az új szabállyal, mely szerint maximálisan három kilogramm méretűt vihet haza a szerencsés, de abból úgymond több darabot. Tepfenhart Adalbert igazgató elmondta, az új rendelet nem mindenkinek fog tetszeni, lesznek, akiket kifejezetten hátrányosan érint, de a többség sokkal jobban jár, hiszen nem egyet, hanem több halat tudnak hazavinni.

A nagygyűlésen továbbiakban létrehoztak egy bizottságot, mely felügyeli megyeszerte a haltelepítéseket, hogy a horgász objektív képet kapjon arról, hogy a telepíteni kívánt halmennyiség a megadott helyére került.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: