2015-07-15 11:28:58• hírek • Kocsis Zoltán

A magyar gimnáziumokban még van hely – Szatmárnémetiben

Az 1900 beiratkozott diák közül 1867-en kaptak helyet Szatmár megye gimnáziumaiban a számítógépes leosztás első szakaszában, kedden -tájékoztat a tanfelügyelőség. Kilenc középiskolában nem maradt betöltetlen üres hely - jó hír viszont, hogy a három szatmárnémeti magyar gimnáziumban nem foglaltak még el minden helyet.

Szatmárnémetiben a Mihai Eminescu Gimnázium, a Ioan Slavici Gimnázium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceum, valamint a Constantin Brancusi és az Elisa Zamfirescu Műszaki Líceumok valamennyi iskolapadja - ha képletesen is - el van foglalva. Ugyanez a helyzet a Nagykárolyi Elméleti Líceumban, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontban, valamint a Tasnádi Műszaki Líceumban. Értelemszerűen tehát a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Református Líceum a második körben is várja a jelentkezőket.

Az első körben ugyanis 1900 feliratkozott gyerek közül 1867-et osztott le a rendszer. Közülük kilenc diák más megyéből származik, míg 46 fiatal döntött úgy: Szatmár megyén kívül folytatja tanulmányait. Az 1867 leosztott hely közül 1225 elméleti, 642 pedig műszaki képzést tesz lehetővé.

Fontos megjegyezni, hogy aki július 16-24. között nem iratkozik be a számára leosztott helyre, elveszíti azt!

A leosztás második szakaszára július 15-20. között lehet beiratkozni. Az üresen maradt 177 helyet július 23-án osztják le ismét, ezekre 23-24-én kell beiratkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: