2009-05-29 11:44:02• hírek • Szatmár.ro

A magyar fiatalok büszkék lehetnek

Nem az a célom, hogy minél több embert összegyűjtsünk kultúrházakba, majd hangzatos beszédet intézzünk hozzájuk, hanem az, hogy minél több ember elmenjen szavazni június 7-én. Ezért nagyon fontos az, hogy minden településen találkozzunk a véleményformálókkal" - hangsúlyozta Kovács Péter európai parlamenti képviselőjelölt csütörtökön, a Maros megyei sáromberki fórumon.

"Ezek az emberek felelősek azért a közösségért, amelynek a tagjai - tette hozzá -, és a legtöbbet azzal segíthetnek, hogy mindenkinek elmondják az összefogás és a szavazás fontosságát. A mozgósítás az RMDSZ ütőkártyája lehet, használjuk ki."

 

"A fiatalok szégyenlik felvállalni a magyarságunkat" - szólalt fel a fórumon egy résztvevő. Nem maradt el Kovács Péter reakciója: „Minél többen megyünk el szavazni, annál kisebb esély van arra, hogy Gigi Becali és Vadim Tudor bejusson az Európai Parlamentbe, annál kisebb esély van arra, hogy a román nacionalizmus teret kapjon Brüsszelben, és ezzel egyidőben itthon is. Így senkinek sem kell félnie attól, hogy nemzetiségét felvállalja."

„Az Európai Unió legtöbb országában élnek nemzeti kisebbségek, és ezek minden országot gazdagítanak, legtöbbször hídszerepet töltenek be az adott állam és az anyaország között. Azért kell dolgoznunk, hogy ez nálunk is így legyen." - mondta Brassai Zsombor a Magyar Összefogás listájának másik jelenlevő jelöltje.

Délután a politikus a marosvásárhelyi Weekend telepen kampányolt, ahol részt vett egy beszélgetésen a helyi és megyei ifjúsági szervezetek képviselőivel.


Kovács Péter fiatalokat és időseket egyaránt szavazásra buzdít
Kovács Péter fiatalokat és időseket egyaránt szavazásra buzdít


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: