2012-09-21 14:06:05• hírek • Póti Orsolya

Megkezdte az új évadot a szatmári filharmónia zenekara

Szeptember 20-án évadnyitó koncertre került sor a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Jövő héten a XXXV. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál nyitókoncertjére látogathatnak a zenekedvelő szatmáriak.

Csütörtök este 18.30 órától elsőként Wolfgang Amadeus Mozart 5. hangversenye hangzott el. Szólistaként közreműködött Vlad Raceu hegedűművész, a zenekart pedig Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere vezényelte. Rövid szünet után a cseh-osztrák zeneszerző Gustav Mahler 5. szimfóniáját hallhatta a közönség.

A szatmárnémeti filharmóniában egy hét múlva, azaz szeptember 27-én kezdetét veszi a Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál, melyet immár 35. éve rendeznek meg hazai és külföldi tehetségek közreműködésével.

A zenei fesztivál keretében meghívottak lépnek fel az ország nagyobb városaiból, illetve Japánból és Magyarországból. Lesz majd kamarakoncert is és többek között Bach, Vivaldi, Haydn, Dvořák, Debussy, Rachmaninov, Rossini, Verdi, Mendelssohn és más jeles komponisták művészetével foglalkoznak.

A rendezvény egy fantasztikus Brahms-koncerttel veszi kezdetét, melyen közreműködik Dana Borsan zongoraművésznő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: