2010-11-19 12:28:26• hírek • Szatmár.ro

Kamionok akadályozzák a forgalmat

A halmi Titulescu utca házainak bejáratát rendszeresen eltorlaszolják az ott veszteglő kamionok.

Panasszal fordult portálunkhoz a halmi Titulescu (Nevetlen) utca lakosainak egy csoportja: problémájukra eddig hiába kerestek megoldást. A panaszosok szerint egyre gyakrabban megesik, hogy két-három kilométeres sorok állnak a halmi vám felé vezető úton, és ilyenkor az udvarokból járművel se ki se be nem lehet közlekedni.

- A kamionsofőrök sokszor órákra a házaink előtt hagyják a teherautóikat, ők pedig elmennek dolgukra: ilyenkor semmit nem tehetünk, szabályosan ki vagyunk zárva a saját udvarainkból. A helyzet tűrhetetlen, és ha nem változik valami, akkor le fogjuk zárni az utcát a forgalom elől - mondták el az érintettek.

Az ügyben megkerestük Incze Lajos polgármester is. Az elöljáró elismeri: valóban nagyok a gondok, és ő erről a helyi önkormányzat nevében megannyiszor értesítette már az illetékes hatóságokat. Így például a legutóbbi tanácsülés után, amikor az utcai lakosainak az újabb kérvénye került terítékre. Incze szerint az illetékesek egyszerűen nem akarják megoldani a kérdést.

- Ha lenne hajlandóság rá, könnyen rendezni lehetne a problémát. Így például a falu Szatmárnémeti felé eső végén tanyázó határőröket adóvevőn értesíthetnék a vámban található kollégák arról: ne engedjenek több kamiont be a faluba, csak akkor, amikor a Titulescu utca felszabadul  a járművektől. Azt a választ kaptuk, forduljunk a rendőrséghez. A kamionosok csendet háborítanak éjszakánként, és ellehetetlenítik az utca lakosainak az életét.


Halmi vám: néha áldás, most átok a halmiak számára
Halmi vám: néha áldás, most átok a halmiak számára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: