2010-12-22 16:55:39• hírek • M. T. R.

A magányos kamionos esete a lassítószigettel

Mindenképpen hasznosnak tűnik, hogy lassítókat alakítanak ki a városok bejárata előtt – írtuk nem is olyan régen. Hírportálunk akkori cikkében is be kellett számolnunk arról, hogy a Nagykároly elé létrehozott sebességcsökkentésre serkentő útszigetecskéknek viszont senki sem örült. Szintúgy nem díjazták a lassítószigetek kialakítását azok, akiknek meggyűlt a bajuk ezekkel. A közlekedésben részvevők méltánytalankodása ekképpen szólt: alig észrevehetők a lassítók, mi több, a kicsi kanyarodásra késztető sebességcsökkentők rendkívül balesetveszélyesek, hiszen nagyon könnyedén kisodródhat az, aki kissé gyorsabban közlekedik a megengedettnél.

És sajnos mindinkább úgy tűnik, hogy az aggodalmaskodóknak van igazuk. Kedd este például Szamosdob bejárata előtt egy Ilfov megyei kamion vezetője nem látta meg időben a lassítót. Amint hírportálunk érdeklődésére szerda délután elmondta, egyszerűen ment az úton, éppen kiért a településről, s így mégcsak fel sem tudott gyorsítani. Egyszercsak ott termett előtte az út közepén lévő földhányás. Esélye se volt kikerülni azt.

Pár hete egy tejet szállító kamion kisodródott Nagykároly Szatmárnémeti felőli bejáratánál. A magyarországi sofőr, Sz. Gyula akkor hírportálunknak ekképpen elevenítette fel, mi történt: „mentem, nem is túl gyorsan, s egyszer csak előttem volt a lassító. Nem volt időm reagálni, kikerülni. Egyszerűen korábban nem vettem észre, nem lassíthattam időben. Az az igazság, hogy nem is tudom elmondani, mi is történt igazából. Nem emlékszem, egyszer csak előttem volt a lassítósziget."


Kisodródott a kamion


Valószínűleg mindkét sofőr, amint meglátta a sebességcsökkentőt, megpróbálta kikerülni, s a kormányt túlságosan hirtelen oldalra rántotta. Azonban a nyerges vontatók soktonnás súlyával nem lehet ilyenféleképpen manőverezni…

Mindenesetre mindkét monstrum végigszántotta a szigetet, majd belesodródott szemközt az árokba. A tehergépjármű tejet szállított, a rakomány nem sérült meg, mivel az árokpart végig kavicsozott. Nem sérült meg az ilfovi rendszámú kamion sem. Vezetője mind türelmetlenebbül üldögélt szerda délután a kabinjában.

Amint bevallotta, az ilyenfajta lassítót kiötlő mérnökök családját felettébb sokszor emlegette az utóbbi napon. Nem érti, miért kellene neki lassítani, amikor kimegy a településről. „De ha már ekkora marhaságot kitalálnak, legalább lenne az egész kellően megvilágítva!” – öntötte szavakba felháborodottságát.

Egyébként a rendőrséggel is baja volt a sofőrnek. Amint tudatta, éjszaka óta rá se néztek, az autót nem merte elhagyni, így kénytelen volt ott vesztegelni. Két másik nyerges vontatóval is megpróbálták kihúzni a kamionját, ám csakhamar fel kellett hagyni a kísérletezgetéssel. Nem megfelelők az útviszonyok. Szerinte viszont a rendőrségnek kellene már valakit, valamilyen járművet küldeni, ami kivontatná őt a baleset helyszínéről.

Olvasóink is jelezték már, hogy attól tartanak, a hatóságiak közül senki sem fogja beismerni, hogy hibás a lassító ilyetén kialakítása, s attól tartanak, a hibát nem is fogják belátni, amíg igazán súlyos szerencsétlenség nem történik. Egyik olvasónk mozgóképen is rögzítette, hogy Nagykároly és Szatmárnémeti között, Szamosdob mellett közel húsz órája az árokban rostokol egy nyerges vontató a sofőrjével.


Kisodródott a kamion

Kisodródott a kamion

Kisodródott a kamion


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: