2009-12-07 13:47:44• hírek • Ferenczi Noémi

A madarakról tanultak

„Hogyan telelnek szárnyas barátaink" címmel tartott ismeretterjesztő előadást Fazekas Lóránd ornitológus a Hám János óvodában hétfőn.

Az elmúlt tanévben minden óvodai csoport virágoskertet ültetett az óvoda udvarára. A kicsik hónapokon át lelkesen ápolták a növényeket. A program sikerére való tekintettel, az idei tanévtől a Hám János óvoda is bekapcsolódott a tanintézmények öko-nevelési programjába - magyarázta Lieb Andrea, óvodavezető.

A hét témája a madárkarácsony, ami azt jelenti, hogy egy héten át a madarak téli életével, etetésével kapcsolatos témákat dolgoznak fel a gyerekekkel a pedagógusok.

Hétfőn Fazekas Lóránd ornitológus tartott előadást a óvodásoknak „Hogyan telelnek szárnyas barátaink" címmel. Az óvoda közép, nagy és előkészítő csoportos óvodásai egy képekkel illusztrált, érdekfeszítő előadáson vehettek részt. A kivetített képeken az ornitológus bemutatta a tél madarait, valamint azt hogy miként segíthetjük őket, hogy könnyebben átvészeljék a téli időszakot. Fazekas Lóránd nem csak az etetésről beszélt, hanem a téli madárvilág életéből is mutatott be jeleneteket, főleg városi környezetben. Végül a madarak téli fürdésével is megismerkedhettek a legkisebbek.

A kiscsoportosok ezen a héten madáretetőket készítenek, melyet az óvoda kertjében fognak kitenni.


Az óvodások figyelmesen hallgatták az ornitológus előadását
Az óvodások figyelmesen hallgatták az ornitológus előadását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: