2016-12-06 09:03:18• hírek • (x)

Kapar a macska? Szoktassuk le róla!

Van, hogy a karmaikat élezik, vagy a területüket jelöltlik meg - közben pedig jelet vésnek a fába.

Az, hogy a macska kapar, leginkább a lakásban tartott cicák esetében zavaró. A legjobb ugyanis nekik, ha fán élezhetik körmeiket, vagy éppen jegyezhetik meg kaparással a területüket. A gazdiknak viszont sok fejfájást okoz, ha ezek a jelek az új vagy régi kedvenc bútordarabokon jelennek meg. Összeszidni emiatt a cirmost értelmetlen. Ő ugyanis az ösztöneinek engedelmeskedik. A legjobb, ha beszerzünk neki egy jó kaparófát - így a bútorok is megússzák a sérülést. Helyezzük el a profi, a cicák igényei szerint kialakított kaparófát ott, ahol általában élesíti a körmeit - a bútorról gyorsan át fog szokni a cicák viselkedését vizsgáló szakemberek által tervezett kiegészítőre.

Sőt, segíthetünk is neki, hogy felismerje az új játékszerven rejlő lehetőségeket. Egyszerűen húzzuk végig óvatosan a tapancsát a kaparásra kijelölt részen - itt érezni fogja a saját ilatát és gyorsabban felismeri az ajándékban rejlő lehetőségeket.

Különböző, macskák számára tervezett játékokkal is elterehetjük a figyelmét a cicusnak a folyamatosa kaparászásról - ha ezekkel foglalja le magát, kevesebb kárt szenvednek bútoraink is.

Kaparófákat és macskáknak tervezett játékokat nagy választékban találsz az Exotic-k kft. Szatmárnémetiben található Hobby Center boltjaiban, a Traian sugárút 9. szám, vagy a Ganea utca CG 22-es tömbház címek alatt. Hatalmas a választék, az eladók pedig segítenek, hogy a tapasztalatok szerint a legmegfelelőbb eszközöket vedd meg cicusodnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: