2018-06-13 07:48:49• hírek • Bede Emőke

A lunaforrási sípálya utolsó szakaszán dolgoznak

Javában zajlanak a lunaforrási (Luna Ses) sípályát kialakító munkálatok, mi több, már az utolsó szakaszon dolgoznak a gépek.

A kivitelező cég munkatársai még az előző hónapban megkezdték a munkálatokat, teraszosították és szintezték a hegyoldalt, illetve előkészítették az eddig elkészült terepet a hóágyúk számára. Immár csak a sípálya utolsó szakasza vár kialakításra, mely az 1200 méterig terjedő részt jelenti –számolt be róla a Megyei Tanács hivatalos közleménye.
 

Nagynyomású vízvezetékeket és vízelvezető csatornákat kell kialakítani, fel kell állítani a biztonsági kerítéseket, illetve fel kell szerelni a kinti világítótesteket. A talajt is egyengetni kell, a legjobb eredmények érdekében a pálya nyomvonalán kivágott fák gyökérzetét is ki kell emelni a földből. Mindezek mellett fel kell szerelni a védőhálókat, a figyelmeztető és a tájékoztató táblákat, melyek mind a sípályán lesiklók biztonságát szolgálják. A pálya teljes hossza várhatóan 2100 méter lesz, viszont nem kizárt, hogy a munkálatok befejezése után még hosszabb útvonalon szánhatják a téli sportok szerelmesei a havat, osztotta meg a Szatmár.ro-val Boér Ádám, a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat vezetője.
 

Az ütemterv szerint a kivitelező cégnek ez év novemberéig kell befejeznie a munkálatokat, s erre vonatkozóan Boér optimistán jelentette ki, ha nem gördül újabb váratlan akadály az útba, komoly esély van rá, hogy már idén télen beinduljon a síszezon az adott pályán.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: