2017-08-04 12:59:46• hírek • Kocsis Zoltán

A lisszaboni oroszlánok lesznek a FCSB ellenfelei a BL rájátszásában

Ezúttal sem pártolt el szokásos jó szerencséje a FCSB mellől – úgy látszik,Fortunát nem tévesztette meg a névváltozás -, a Bajnokok Ligája rájátszásának sorsolásakor ugyanis ismét elkerülte az igazán nagyágyúkat a csapat. Nem mintha a portugál Sporting Lisszabon nem lenne nagy név a „szakmában”. De kétségtelenül nem hasonlítható össze játékereje a Liverpoollal vagy a Napolival.

A Sporting Portugália harmadik legeredményesebb csapata a maga 18 bajnoki címével és 16 Portugál Kupa-győzelmével. Ehhez jön még a már megszűnt Kupagyőztesek Európai Kupájának megnyerése. A zöld-fehér oroszlánok tavaly a 3. helyen végeztek, legutóbb pedig 2002-ben tudták megnyerni a pontvadászatot, Bölöni László vezetésével. Abban a gárdában pallérozódott egy bizonyos Cristiano Ronaldo...

A Jorge Jesus edzette együttes a nyáron 14 millió euróért eladta Ruben Semedót a Villarrealnak, Paulo Oliveirát pedig 3,5 millióért a szintén spanyol Eibarnak. Volt tehát miből erősíteniük is, így érkezett többek között 9,6 millióért az argentin Marcos Acuna, 8,5 millióért a portugál Bruno Fernandes, 3 millióért az olasz Cristiano Piccini. De a Sporting olyan csapatokból is erősített, mint a Barcelona és a Real Madrid: előbbiből a francia Jeremy Mathieu, utóbbiból Fabio Coentrao érkezett a védelembe. A csatársorba pedig Seydou Doumbia Rómából.

A Sporting eddig hatszor csapott össze román csapatokkal, a mérlege – legalábbis első ránézésre – kiegyenlített: 3 győzelem és 3 vereség. Sokat árnyal azonban ezen a kiegyenlítettségen, ha megnézzük, hogy ezeken a találkozókon a portugálok 10 gólt rúgtak és ötöt kaptak. Kiejtették a Temesvárt és a Vasluit, de 1991-ben alulmaradtak a Dinamo elleni párharcban.

Szintén hatszor meccselt portugál csapatokkal a FCSB is – még Steaua néven. A Benfica ellen két döntetlen és két vereség, a Rio Ave ellen viszont egy győzelem és egy döntetlen a mérlege.

Nyonban mellesleg előbb a bajnoki ág öt párosítását sorsolták ki. Itt nem beszélhetünk rangadókról, de azt érdemes kiemelni, hogy Korhut Mihály csapata, az izraeli Hapoel Beer Seva a szlovén Mariborral, Kleinheiszler László együttese, a kazah Asztana pedig a skót celtic Glasgow-val találkozik.

A nem bajnokok ágán viszont két kőkemény rangadó is lesz. A Liverpool Szalai Ádám csapatával, a német Hoffenheimmal mérkőzhet meg a csoportkörbe kerülésért, az olasz Napoli pedig a francia Nice-el. Mindezt azok után, hogy a nizzaiak az előző körben is a forduló rangadóját vívták az Ajax ellen...

Az első mérkőzéseket augusztus 15-én, a visszavágókat pedig 22-én rendezik.

Bajnokok Ligája rájátszásának párosítása:
bajnoki ág:

Qarabah – Köbenhavn
APOEL Nicosia – Slavia Praga
Olympiakosz Pireusz -Rijeka
Celtic Glasgow – Asztana
Hapoel Beer Seva - Maribor

nem bajnoki ág:
Basaksehir -Sevilla
Young Boys – CSZKA Moszkva
Napoli – Nice
Liverpool – Hoffenheim
Sporting Lisszabon – FCSB

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: