2009-07-31 16:32:22• hírek • Gozner Gertrud

A levegő és a fény festője

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete szervezésében augusztus 6-án, 11 órakor kiállítás nyílik a Polgármesteri Hivatal Előcsarnokában.

A tárlat anyagát a július 3 és 13 közötti Hadadi, valamint a július 15 és 25 közötti Monói alkotótáborban készült alkotások teszik ki. A kiállítás, amely időközben ki fog egészülni az augusztus hetedikén kezdődő túrterebesi alkotótábor képeivel, a szeptember 4-ig lesz megtekinthető.

A tárlat keretén belül lesznek láthatóak Reisz Tamás magyarországi pasztellfestő munkái. A Simontornyán élő művész három éve tagja az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének, és vesz részt az általuk szervezett alkotótáborokban. A barátok miatt járok át Erdélybe - fejtette ki a festő.

Három éve egy felpéci nemzetközi alkotótáborban ismerkedett meg a szatmári alkotóház tagjaival, és nyomban barátság alakult ki közöttük. Nagyon kedveli az itteni tájakat, öt éve járt először Erdélyben, mégpedig Kibéden vendégeskedett egy hétig egy agrármérnök barátjánál és minden nap festett. Arra a kérdésre, miért szeret a határnak az innenső oldalán tartózkodni az emberek nyíltságát nevezte meg Reisz, amit nagyon közel érez magához.

Az erdélyi építészet, táj, kapu, ház, szérűk, pajták mind nagyon közel állnak hozzá. Már több mint 300 képet készíttet Erdélyben, és egy könyvillusztráció is készült ezekből a munkáiból. A monói alkotótáborban az első nap mindenki a kastélyt festette, Reisz pedig a boltíves pincét örökítette meg. Képes megfesteni a levegőt és a fényt - tette hozzá Gergely Csaba az egyesület elnöke.


Reisz Tamás képes megfesteni a levegőt és a fényt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: