2012-11-20 15:17:00• hírek • Szatmar.ro

A lét a tét Kolozsváron

Az eredmények megfelelő alakulása mellett a Barcelona, a Bayern München, a Celtic, a Chelsea, a Sahtar Donyeck és a Valencia már kedden, a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörében bebiztosíthatja továbbjutását. A Kolozsvári CFR helyzete nem ilyen rózsás, a vasutasoknak mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy egyáltalán esélyük legyen a kupatavasz megéréséhez.

Az erdélyiek szerencséje, hogy a vendég Braga is győzelmi kényszerben van, ők három ponttal a legutolsó helyen állnak a csoportban. Egy győzelemmel azonban versenyben tudnak maradni, tekintve, hogy a CFR mellett a Galatasaray is négy pontos jelen pillanatban.

Azt már láthattuk Portugáliában, hogy a Braga komoly játékerőt képvisel, hisz lejátszotta a pályáról a CFR-t - csakhogy a helyzeteiket kihagyták, a kolozsváriak viszont értékesítették kontráikat. A vasutasok arra számíthatnak, hogy a piros-fehérek ezúttal is támadni fognak, ám ha tanultak korábbi hibájukból, akkor a védekezésre is oda kell figyelniük.

Igazi mérföldkő lesz ez a meccs a CFR nemrégen kinevezett mesterének, Paulo Sergiónak is. Irányítása alatt a csapat ugyan legyőzte a Brassót és a Chiajnát a bajnokságban és a másodosztályú Botosani-t a Román Kupában, ám hazai pályán vereséget szenvedett az Astrától és a Galatasaray-tól is.

Kiemelt figyelem övezi a címvédő Chelsea Juventus elleni, torinói fellépését, már csak azért is, mert a találkozó mindkét csapat számára döntő jelentőséggel bír a továbbjutás szempontjából. A londoni Kékek a bajnokságban botladoznak, legutóbbi négy összecsapásuk közül egyet sem tudtak megnyerni, szombaton nagy meglepetésre a Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich Albion stadionjában kaptak ki 2-1-re.

"A pontos okát nem tudjuk, de valahogy a csapat számára a november minden évben az egyik legrosszabb hónap" - nyilatkozta Roberto di Matteo, a Chelsea olasz vezetőedzője.

A nyeretlenség és a formán kívüliség ellenére a londoni gárda biztosíthatja helyét a legjobb 16 között kedden, ehhez azonban győznie kell Torinóban. A BL 1992-es bevezetése óta a címvédő mindig túljutott a csoportkörön, ha azonban a Chelsea most veszít, komoly veszélybe kerülhet a továbbjutása.

A Serie A-ban címvédő torinói gárdának ugyanakkor nagy valószínűséggel ez az utolsó lehetősége arra, hogy megőrizze esélyét a nyolcaddöntőbe kerülésre. Az E csoport másik mérkőzésén ugyanis a Chelsea-hez hasonlóan hétpontos Sahtar Donyeck a Nordsjaellandhoz látogat, s könnyen elképzelhető, hogy mind a három pontot hazaviszi. A Juventus hat ponttal a csoport harmadik helyén áll, a dán gárda eddig egy pontot szerzett.

Az F csoportban az élen álló Valencia a második helyezett Bayern Münchent látja vendégül kedden, s mivel mindkét csapatnak kilenc pontja van, a találkozó a továbbjutás szempontjából itt is nagy jelentőséggel bír. Különösen azért, mert a hat ponttal harmadik BATE Boriszov azt a Lille-t fogadja, amely eddig még döntetlent sem ért el a csoportkörben.

A G csoportban az FC Barcelona a Szpartak Moszkva vendége lesz, míg a két hete előbbi együttest nagy meglepetésre legyőző Celtic a Benficához látogat Lisszabonba. Utóbbi mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd, s a vendég skót csapat már egy döntetlennel is nagy lépést tehet a legjobb 16 közé kerülésért, győzelem esetén pedig biztosan ott lenne a nyolcaddöntőben.

Az eredmények megfelelő alakulása mellett a Barcelona, a Bayern München, a Celtic, a Chelsea, a Sahtar Donyeck és a Valencia már kedden továbbjuthat.

Bajnokok Liga, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:

Nordsjaelland -Sahtar Donyeck 21.45
Juventus -Chelsea 21.45 DigiSport2.ro
A csoport állása: 1. Chelsea 7 (10-6), 2. Sahtar Donyeck 7 (7-5), 3. Juventus 6, 4. Nordsjaelland 1

F csoport:
BATE Boriszov -Lille 19.00 DigiSport2,
Valencia -Bayern München 21.45 DigiSport.hu,
A csoport állása: 1. Valencia 9 (10-4), 2. Bayern München 9 (10-5), 3. BATE Boriszov 6, 4. Lille 0

G csoport:
Szpartak Moszkva -FC Barcelona 19.00 DigiSport.hu, DigiSport1.ro, DolceSport2
Benfica -Celtic Glasgow 21.45
A csoport állása: 1. FC Barcelona 9 pont, 2. Celtic Glasgow 7, 3. Benfica 4, 4. Szpartak Moszkva 3

H csoport:

Galatasaray -Manchester United 21.45 DigiSport2, DigiÍSport2.ro, DolceSport2
CFR Cluj -Braga 21.45 TVR1, DolceSport, DigiSport1.ro
A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Manchester United 12 pont, 2. CFR Cluj 4 (5-6), 3. Galatasaray 4 (4-5), 4. Braga 3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: