2012-06-17 09:15:25• hírek • MTI

A lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a csehek

A cseh labdarúgó-válogatott bejutott a negyeddöntőbe, mivel szombaton egygólos győzelmet aratott az ukránokkal társrendező lengyelek felett az Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában.

A csoport másik mérkőzésén a görögök 1-0-ra verték az oroszokat, így a lengyelek mellett utóbbi együttes kényszerült búcsúzni a további küzdelmektől.

A győzelmi kényszer által hajtott lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat az összecsapásba, több mint negyedórán keresztül folyamatosan veszélyeztettek, lehetőségeik azonban rendre kimaradtak. A csehek az első húsz perc után megnyugodtak, igyekeztek minél többet birtokolni a labdát, s erre a lengyeleknek nem volt ellenszerük. A szakadó esőben gólhelyzetet bőven láthattak a szurkolók, a kapuba találni azonban a szünetig egyik gárdának sem sikerült.

A folytatásban - a várakozásokkal ellentétben - nem úgy tűnt, mintha a lengyelek mindent meg akarnának tenni a győzelemért: alig-alig jutottak el a rivális kapujáig, miközben a csehek a biztos védekezésre építve, ellentámadásaikból több helyzetet is kialakítottak. Taktikájuk a 72. percben vezetett eredményre, s bár ez valamelyest "észhez térítette" a lengyeleket, az utolsó negyedórában a társházigazda válogatottja már nem volt képes egyenlíteni.

II. félidő:
-----------

72. perc: cseh ellentámadás végén Baros gurított a bal oldalról középre húzó Jiracek elé, ő egy csellel elfektette védőjét, majd 11 méterről a kapu bal oldalába gurított (1-0).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: