2013-11-10 19:37:57• hírek • Szatmár.ro

A lélek az, ami számít

„A lélekért hozta létre Isten a testünket és nem a testért a lelket" - mondta Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök az önkéntes beteglátogatók közös, hálaadó szentmiséjén.

Második képzésciklusát zárta szombaton a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye önkéntes beteglátogatói köre. A Szent Alajos Konviktus könyvtártermében harmincöt lelkes ember gyűlt egybe, ők szabadidejük egy részét arra fordítják, hogy elmennek betegeket vigasztalni, elviszik hozzájuk az örömhírt, az üzenetet, miszerint fontosak Isten számára, az Ő tervében vannak, nem értelmetlen a szenvedésük, és van folytatás.

Reggel kilenc órától közös imával kezdték együttlétüket, majd képelmélkedésben mondták el gondolataikat, érzéseiket, a hangulatot, ami ébredt bennük. Ft. Jakab Norbert, a Szent Antal egyházközösség i.h. lelkésze történeteket mesélt el betegekkel való találkozásairól, kérve a résztvevő beteglátogatókat, igyekezzenek minden szenvedőt arra vezetni, hogy tudja magasztalni Istent, elámuljon hatalmasságán, még fájdalmai közepette is. Soha ne féljenek odaállni a betegágyhoz, az Istenre való hagyatkozás, hitük bátor követése segíthet, hogy mindig szívünkből tudjanak beszélni.

Buzdította a beteglátogatókat: „A munka, az alkotás által a Teremtő Istenhez kerülünk közelebb, ez segíti az imádságot is. Bízzunk Istenben, hogy ő bármilyen helyzetben ott van velünk, vigyáz ránk. Gyakoroljuk hitünket, és a munkánkat tegyük meg, bár ha értelmetlennek is tűnik, mert Isten tervében van a mi jócselekedetünk is."

Délelőtt aztán közös hálaadó szentmisén vettek részt, melyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök Ft. Jakab Norberttel közösen mutatott be. A szentmise elején Schönberger Jenő püspök kiemelte, minden betegben jelen van Krisztus.

A szentmise után Schönberger Jenő püspök Gáspár Annamária kórházpasztorációs referenssel okleveleket adott át a beteglátogatóknak, majd Gáspár Annamária összefoglalta a 2011-2013 közötti második képzéssorozat indítóokát, élményeit, a közösen megélt örömöket és kiemelte a legfontosabb üzeneteket, amelyek elhangzottak a találkozások során. Megköszönte az előadássorozaton való részvételt, és az áldozatos szolgálatot a betegek mellett, majd felvázolta a jövőt: tovább folytatnák az önkéntes beteglátogatók képzését, januártól új tagokat próbálnak bevonni. Emellett lesznek esperességi találkozók, helyszíni látogatások, közös lelki hétvége, és egyházmegyei találkozó is. Így épül tovább az önkéntes beteglátogatók egyházmegyei hálózata.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: