2005-08-30 20:10:47• hírek • Szatmar.ro

A legújabb Canon

Bemutatjuk a Canon EOS-1D Mark II N, a profi igények kielégítésére. 

Az EOS-1D Mark II viharként söpört végig a riportfotósok és sportfotósok világában, és a 2004-es athéni olimpia idején már a profi fotósok több mint 70%-a ezt a gépet választotta - mondta a bejelentéskor Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. A profik visszajelzéseit útmutatóként véve a Canon mérnökei most továbbfejlesztettek egy eleve nagyszerű fényképezőgépet. A kivételes képminőséget az APS-H méretű (28,7 x 19,1 mm) CMOS érzékelő és a nagyteljesítményű DIGIC II processzor biztosítják. Az EOS-1D Mark II N 45 pontos autofókusszal rendelkezik, és 0,2 másodpercen belül üzemkész. A széles tartományban (ISO 100-1600) állítható érzékenység egy-egy értékkel mindkét irányban kiterjeszthető, így a teljes érzékenységi skála ISO 50-től ISO 3200-ig terjed.

A profi ügynökségek elsőszámú választása
A 2004 januárjában megjelent EOS-1D Mark II gyorsan Európa legkeresettebb profi digitális tükörreflexes fényképezőgépe lett . A fotóriporterek és sportfotósok között bebiztosította helyét, amikor az olyan világelső hírügynökségek mint a Reuters, a Getty Images vagy az AFP a Canon professzionális termékeit választotta fotósainak. „” magyarázza Stephen Munday, a Getty Images egyik vezetője. „A Canon megbeszéli velünk, hogy mi mit várunk az új termékektől. Mire elérkeznek egy új gép teszteléséhez, addigra a munkájuk nagy része véget ért, mert figyeltek a vásárlók, azaz a fotósok igényeire.”

Új kijelző
A minőségi visszajátszás és a menü jobb olvashatósága érdekében az EOS-1D Mark II N nagyobb és világosabb, 2,5 inch képátlójú, 230 ezer képpont felbontású poliszilikon TFT LCD kijelzőt kapott, így lényegesen nagyobb visszajátszási felület áll a fotós rendelkezésére. A fejlettebb kijelzőt hátulról dupla-annyi LED világítja meg, így vízszintesen és függőlegesen is akár 170°-os szögből nézve is megőrzi fényerejét és láthatóságát, megkönnyítve ezzel a képek visszanézését akkor is, amikor a fényképezőgép fixen rögzítve van. Visszajátszásnál egyből egy kiválasztott autofókusz-pontra lehet nagyítani , és a zoom működik rögtön a fotó elkészülése után megjelenő kép esetén is.

 

A fotósok igényeinek figyelembe vételével
Az EOS-1D Mark II N teljesítmény, működés és sebesség terén fejlesztések arzenálját sorakoztatja fel. Hogy megakadályozza az esetleges számozási hibát (amikor egy mappában a képek sorszáma eléri a 9999-et), a gép automatikusan új mappába tárolja a felvételeket. A gyors memóriakártya-választás lehetővé teszi, hogy könnyedén be lehessen állítani a képek kívánt mentési helyét. A választható alacsony szintű formázás opció (Low Level Format) gyors és végleges törlést, valamint nagyobb írási sebességet tesz lehetővé az SD kártyán.
A vegyesen RAW és JPEG formátumban készülő képek akár két külön memóriakártyára is menthetőek (CF vagy SD kártyák). A fényképezőgépben tárolt fájlok személyre szabhatóak: a felhasználó választja meg a fájlnév első négy betűjét, a gép pedig megtoldja azt egy négyjegyű sorszámmal - ez az opció különösen hasznos hírügynökségeknek és képtáraknak, ahol egyszerre több különböző fotóstól származó memóriakártyával dolgoznak.

Azonnal felhasználható képek
Az új képstílus-beállítások leegyszerűsítik a géppel végezhető képminőség-beállítást. A fényképezőgép gyári alapbeállítása egyből használható JPEG képeket kínál, így nincs szükség további menübeállításokra. A képstílusok a különböző színreprodukciós jellemzőkkel bíró filmekhez hasonlíthatók. A könnyen kiválasztható beállítások mindegyikében lehetőség nyílik az élesség, a kontraszt, a színtónus és a telítettség módosítására.
A képstílusok fajtái:

  • Standard - az éles, élénk színű képekért, amelyeket utólag már nem kell módosítani;
  • Portré - optimális tónus és szaturáció, gyengébb élesség a szép bőrtónus érdekében;
  • Tájkép - élénkebb zöld és kék színek magasabb élességgel, hogy a hegyek, fák és házak körvonalai markánsabbak legyenek;
  • Természetes - ideális az utómunkákhoz;
  • Színhű - a színeket egy 5200K színhőmérsékletű fénnyel megvilágított témához igazítja;
  • Monokróm - a fekete-fehér képekhez, egy sor szűrővel (sárga, zöld, narancs és piros) és tónus effektusokkal (szépia, kék, lila és zöld).

 

Az egyéni beállításokhoz három hely áll rendelkezésre, hogy a fotósok saját képstílusokat alakíthassanak ki, vagy töltsenek fel egy külön képstílus-fájlból.

A Canon tervei szerint jövőben a Canon honlapjáról további képstílusok lesznek letölthetők.
A képstílusok leváltják a képfeldolgozás azon részét, amit régebben paraméterekkel és a színmátrix segítségével lehetett meghatározni. A képstílusokat támogatják a mellékelt Digital Photo Professional és RAW Image Task programok is.

Kivételes képminőség, maximális megbízhatóság
A kivételesen magas minőségű képeket a Canon DIGIC II processzora és a második generációs CMOS érzékelő biztosítják. Ez utóbbi rendelkezik beépített zajszűrő áramkörrel, hogy kiszűrje a véletlen zajokat. Az érzékelő előtt elhelyezett alul-áteresztő szűrő segít megszüntetni a színhibákat és a moirét, míg az infravörös szűrő eltünteti a tükröződések és a köd által okozott vörös szegélyeket.
Az EOS-1D Mark II N zárját 200,000 expozícióra tervezték, a magnézium-ötvözet borítás több mint 70 tömítéssel rendelkezik a víz, a por és a szennyeződés távoltartására.
A fényképezőgép egy új, Auto-zajszűrési opcióval is rendelkezik, amely 1 másodperc és afölötti expozíciós idő esetén automatikusan érzékeli, és ahol szükséges, korrigálja is a zajszintet.

Kompatibilitás és kiegészítők
Az EOS-1D Mark II N kompatibilis a Canon összes EF objektívjével és a teljes EX szériás Speedlite vakucsaláddal. A Canon E-TTL II vakurendszere optimalizálja a vaku fényerejét, összekapcsolva a fényképezőgéptől/objektívtől kapott távolságadatokat az elővillanás 21 zónás kiértékelő vagy átlagoló fénymérési eredményeivel.
A fényképezőgép mattüvege cserélhető; az opcionális szuper precíziós változat (Super Precision Matte Ec-S) lemez segítségével könnyebb a gyors objektívekkel manuálisan élességet állítani.
Az opcionális vezeték nélküli rendszerrel (Wireless File Transmitter - WFT-E1) a fotósok kábelek nélkül, néhány másodperc alatt másolhatják át a képeket helyi vagy távoli számítógépre . A kimenetek videó (NTSC és PAL formátumban is), IEEE1394 (Firewire) és USB csatlakozást tesznek lehetővé. A fényképezőgép PictBridge-kompatibilis, így megfelelő fotónyomtatóra csatlakoztatva számítógép használata nélkül közvetlenül kinyomtathatók a képek.
Az EOS-1D Mark II N támogatja az opcionális adatellenőrző készletet (Data Verification Kit DVK-E2 v2.2), amellyel a fényképezőgéppel készült képek eredetiségét lehet igazolni.

 

Új szoftverek
Az EOS-1D Mark II N csomagjában megtalálható az EOS Digital Solutions Disk 11-es verziója, amely tartalmazza a Canon RAW képfeldolgozó-programjának, a Digital Photo Professional-nek (DPP) továbbfejlesztett változatát is. A 2.0-ás verzió felismeri az EOS D30-tól kezdődően az összes EOS fényképezőgéppel készített RAW képet, és támogatja a képstílusokat is. Az újítások arra irányulnak, hogy a profik gyorsabban és hatékonyabban dolgozhassanak: egyszerű képkiválasztás háromszintű jelzéssel; valós idejű élességállítás; hatékonyabb képkorrekció (Copy Stamp); továbbfejlesztett képátviteli funkció - a képek akár egyből PhotoShopba is küldhetők; szélesebb körű színtértámogatás, beleértve az Apple RGB-t és a ColorMatch RGB-t; és végül továbbfejlesztett CMYK-szimuláció funkció.
A lemezen megtalálhatóak még a ZoomBrowser EX (PC) és az ImageBrowser (MAC) v5.5 programok is a képek megjelenítéséhez és rendezéséhez, az EOS Capture v1.5 számítógéppel irányított fényképezéshez használható szoftverek, illetve a PhotoStitch v3.1, a PhotoRecord v2.2 (PC), a RAW ImageTask v2.2 és a CameraWindow v 5.3 programok.

A Canon továbbfejlesztett modellje idén ősszel, szeptemberben fog megjelenni a Kelet-Európai piacon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: