2010-02-04 10:58:00• hírek • Parajdi Andrea

A legtöbben rosszul előznek

Kettőszázhúsz sofőr jogosítványát vette el a Szatmár Megyei Közúti Rendőrség az év első hónapjában.

Általában a téli hónapokban óvatosabbak a sofőrök, hiszen a csúszós utak miatt elővigyázatosnak kell lenni. Ilyenkor kevesebben mernek a megengedett sebességek fölött hajtani, s az egyéb szabálysértések is csökkennek. Mindezek ellenére, mindig vannak és mindig lesznek olyan sofőrök akik „saját" KRESZ elméleti szabályok szerint róják az utakat. A Szatmár Megyei Közúti Rendőrség munkatársai az idei év első hónapjában összesen 220 sofőr jogosítványát függesztették fel bizonyos időszakokra.

A legtöbb vezetői engedélyt, azaz 64 okmányt, azért vontak vissza, mert a sofőrök nem megfelelően hajtottak végre előzést. 57 autós azért vált gyalogossá egy időre, mert a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedett. Az elmúlt hónapban egyébként a legnagyobb bemért sebesség 166 km/h óra volt, ennyivel közlekedett egy sofőr a 19-es főúton Sárközújlak és Avasújváros között.

Januárban 37 sofőrt azért büntettek jogosítvány felfüggesztéssel mert nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, míg 26-an azután ültek volán mellé, hogy alkohol fogyasztottak. Továbbá 15 sofőrnek azért vették el a vezetői engedélyét, mert nem a jelzőlámpa színeinek megfelelően közlekedtek, heten nem adták meg az elsőbbséget más autósoknak, míg négyen nem tartották be a rendőrök jelzéseit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: