2011-10-10 15:13:42• hírek • Nagykároly.ro

Háromszáz új munkahely létesül Nagykárolyban

Kétezer új munkahely létesítéséről kötött keret-megállapodást Emil Boc miniszterelnök és Christian von Albrichsfeld, a Continental Automotive Románia nevű vállalkozás általános igazgatója. A nemzetközi óriásvállalat hazai beruházásának kibővítését pénteken Temesváron jelentették be. A mostani fejlesztés háromszáz új nagykárolyi munkahelyet jelent.

Az ünnepélyes aktuson - amelyen a gazdasági tárcavezetőn kívül az összes Temes megyei, illetve bánáti politikai és gazdasági potentát tiszteletét tette - az autógumikat és a személygépjárművek motorjainak műanyag elemeit előállító vállalkozás romániai vezetője kiemelte: a megállapodás létrejötte ékes bizonyítéka a kormány beruházás-élénkítő törekvéseinek.

Amint kifejtette, a Continental romániai részlegei 500 millió euró befektetés révén jöttek létre, s jelenleg 10 ezer alkalmazottuk van - azaz az egyik legnagyobb külföldi befektetés az övék az országban. A kormányfő elmondta: az üzleti élet összeurópai pangása ellenére mintegy másfél százalékos gazdasági növekedést prognosztizálnak a 2011-es esztendőre. A kormány mindig is támogatni fogja azokat a beruházásokat, amelyek munkahelyet teremtenek, s amelyek végső soron a válságból való kilábalás fontos állomásai - nyomatékosította Emil Boc.

A pénteken bejelentett beruházás Nagykároly esetében egy új csarnok, egy teljes gyártósor létrehozását jelenti. Mindez összesen 15 millió eurós befektetést jelent - ebből az összegből a kormány 4,4 millió eurót biztosít.


Kormánytámogatással bővül a Continental vállalkozás Romániában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: