2012-08-28 13:00:05• hírek • Póti Orsolya

A legtöbb pótérettségiző a matek írásbelire jelentkezett

Ezen a héten rendezik meg a pótérettségi vizsga írásbeli próbáit. A megmérettetés a román nyelv és irodalom írásbelivel vette kezdetét augusztus 27-én.

A pótérettségire jelentkezők ezen a héten román nyelv és irodalomból, anyanyelvből, a szaknak megfelelő tantárgyból, illetve a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgázhatnak. A román nyelv és irodalom írásbelire augusztus 27-én, hétfőn került sor. Erre a próbára összesen 907 diák jelentkezett, melyből 717 vett részt - áll a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtóközleményében.

Augusztus 28-án anyanyelvből írhattak tesztet a pótérettségizők. Magyar nyelv és irodalom vizsgára 75 diák, míg német nyelv és irodalom írásbelire nyolc diák jelentkezett. Mint megtudtuk a vizsgákon összesen 71 diák vett részt.

A diákok augusztus 29-én, szerdán a szaknak megfelelő tantárgyból, azaz matematikából vagy történelemből érettségizhetnek. A pótérettségi során eddig a matematika írásbelire jelentkeztek legtöbben: összesen 1402 diák jelezte részvételi szándékát. A történelem vizsgára 70 tanuló jelentkezett.

A szaknak megfelelő választott tantárgyakból csütörtökön vizsgázhatnak a diákok. A vizsgaközpontokban az első eredményeket szeptember 2-án, vasárnap függesztik ki. A jegyeikkel elégedetlenek még aznap, 16.00-20.00 óra között nyújthatnak be óvásokat. A végleges eredményeket szeptember 5-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: