2007-12-27 11:41:47• hírek • Szatmar.ro

A legtöbb csalást a hazai internetezők követik el

internetezikA román internetezők az élen állnak az online árverésekben elkövetett csalások szempontjából.
Románia a fő forrása az amerikai eBay vállalat ellen elkövetett online csalásoknak, és ezek gátolják a virtuális árverések honlapjának működését.
 
A vállalat szakember csoportot küldött Romániába a jelenség megállítása érdekében; a csoporttal együttműködnek a helyi hatóságok, tudatta a Los Angeles Times lap. A románok a vezetők az online árverésekben elkövetett csalásokban, főként fontos vásárlások esetén, melyek akár 5.000 dolláros nyereséget is hozhatnak.
 
A román rendőrség úgy véli, az online csalások hálózata kifejlődött, több milliós ipart építve fel, és össze lehet hasonlítani nagyságban a drog-kereskedelemmel, vagy emberkereskedelemmel.
 
Albena Spasova, az eBay online csalásokra szakosodott szakembere visszajött Romániába, Râmnicu Vâlceara az amerikai titkosszolgálat embereivel, hogy a helyi rendőrséggel együtt elemezze a csalási eseteket. A szakember az elmúlt két évben több alkalommal járt már Romániában.
 
Az eBay rendszer az eladóktól és vásárlóktól függ, akik kölcsönös bizalomra alapozva pénzeket és javakat cserélnek. Az internetes csalások az eBay vállalat ügyfeleit érintik, akik azonban felkérik a vállalatot a problémák megoldására.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: