2013-08-23 14:52:18• hírek • Póti Orsolya

A legszebb dalokat játszották a filharmonikusok

Talán a tavalyinál is nagyobb népszerűségnek örvendett a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia szabadtéri nyári koncertje, amelyre augusztus 22-én, csütörtök este került sor az Október 25. téren.

Szép számú közönség előtt játszott csütörtök este a szatmári filharmónia zenekara. Idén is a legismertebb, legnépszerűbb klasszikus dalokkal örvendeztették meg filharmonikusaink a nagyérdeműt, valamint opera- és operettrészletek is felcsendültek.

Az est szólistája Fátyol Lujza, a a Düsseldorfi Rajna-menti Német Opera énekesnője volt, aki jelenleg itthon tölti szabadságát. A szabadban felcsendülő közismert valcerek, a lenyűgöző dallamok, Strauss, Brahms, Lehar és Csajkovszkij művei különleges hangulatot teremtettek, de a klasszikus művek mellett elhangzottak közismert slágerek, filmzenék is.

A néhány perces szünet után a közönség bort kortyolgatva követhette tovább a koncertet, melynek szépségét a későbbi órákban csak fokozta a fáklyás megvilágítás és a tűzijáték.

Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója több alkalommal is kifejtette, hogy a szabadtéri szimfonikus koncertekből hagyományt kíván teremteni, mert fontos, hogy a város lakossága megismerje a zenekar munkásságát, és néhány órára kikapcsolódjon egy ilyen színvonalas és felemelő előadás mellett.

Idén első alkalommal a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében is fellépett a zenekar ugyanezzel a repertoárral.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: