2012-08-10 09:21:58• hírek • Póti Orsolya

A legszebb dallamok csendültek fel a szabadban

Szép számú közönség előtt adott ízelítőt a külföldi koncertturné repertoárjából a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara csütörtök este, az új főtéren. A filharmonikusok szabadtéri koncertje idén is óriási sikernek örvendett.

Immár harmadik alkalommal adott szabadtéri koncertet a szatmári „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara a város új főterén, az Október 25. téren. A rendezvényre szép számban érkeztek a zenekedvelők, ami nem is csoda, hiszen a szabadban felcsendülő közismert valcerek, a lenyűgöző dallamok, Strauss és Brahms művei különleges hangulatot teremtettek.

A néhány perces szünet után a közönség bort kortyolgatva követhette tovább a koncertet, melynek szépségét a későbbi órákban csak fokozta a fáklyás megvilágítás és a tűzijáték.

A csütörtöki esti műsorral a zenekar tagjai egy külföldi koncertturnéra készültek, melynek keretében Salzburgban is fellépnek. A külföldi koncert előtt a szatmári közönségnek mutatták be az ott elhangzó darabokat.

Fátyol Rudolf, a filharmónia igazgatója több alkalommal is kifejtette, hogy a szabadtéri szimfonikus koncertekből tradíciót akar teremteni, mert fontos, hogy a város lakossága megismerje a zenekart, és néhány órára kikapcsolódjon egy ilyen színvonalas és felemelő előadás mellett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: