2020-01-29 16:09:09• hírek • Fizetett tartalom

A legnépszerűbb filmes betétdalokat is elhozza Szatmárnémetibe az Operettissimo

február 14

Különleges programmal szeretnéd meglepni kedvesed a Szerelmesek napján? Akkor hadd ajánljuk figyelmedbe a kolozsvári Operettissimo együttes szatmári koncertjét, melyen nem csak a legnépszerűbb operett- és musical-dalok csendülnek majd fel, hanem a magyar gyártású filmek közönségkedvenc betétdalai is.

Az Operettissimo együttes mindig is szerette a kihívásokat, épp ezért az elmúlt években felvállalták olyan ismert és kevésbé ismert számok élő tolmácsolását, melyre eddig Erdélyben nem volt példa. Ilyen volt a tavaly a musical műfaja, melynek közismert dalait Szatmárnémetiben is be fogják mutatni, idén pedig úgy gondolták, hogy a magyar filmzene is hozzátartozik ahhoz a kincshez, melyet ápolnunk kell. Épp ezért minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy e műfajok sajátos hangzásvilágát és jellegzetességeit a legmagasabb művészi szinten tolmácsolják.


Mindazok, akik úgy döntenek, részt vesznek ezen a fergeteges előadáson, hallhatják a Meseautó, a Kalotaszegi Madonna, az Egy csók és más semmi közönségkedvenc betétdalait, illetve ezeken felül a Lévay Szilveszter Erzsébet császárné és királyné életén alapuló musical két híres részletét, Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljéből az Éjfélt, Grizabella nagy áriáját, valamint a William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája nyomán Gérard Presgurvic által írt musicalből is elhangzik pár fülbemászó részlet.


Az operett szerelmesei emellett több Kálmán-melódiával is találkozni fognak az est folyamán, ugyanis részletek csendülnek majd fel a Marica grófnőből és a Csárdáskirálynőből is. Lehár Ferenc alkotásai közül pedig a Cigányszerelem és a Víg özvegy köszön vissza néhány részlet által. Emellett Kacsóh Pongrácnak a magyar népdalok által is ihletett János vitéz előadásából is bemutatásra kerül egy keresztmetszet, melyet maga az együttes állított össze.


Amennyiben Te sem szeretnél lemaradni erről a fantasztikus zenei élménnyel kecsegtető előadásról, akkor biztosítsd helyed még ma. A február 14-én, 19 órától kezdődő előadásra jegyeket a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ jegypénztáránál vagy az RMDSZ székházában 40 lejes egységáron lehet váltani.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: