2011-04-05 12:07:25• hírek • Szatmar.ro

A legnagyobbat is megtréfálná a Spurs

A szombati hazai bajnoki kudarc után a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának keddi első csatája okozhat újabb traumát a Real Madrid háza táján.

A királyi gárda a Primera Divisiónban hatalmas meglepetésre otthonában kapott ki (0-1) a Sporting Gijóntól, a BL-ben pedig a hétvégi vendégnél jóval erősebb angol együttes, a Tottenham Hotspur készül csapást mérni José Mourinho alakulatára a Santiago Bernabéu Stadionban.

Az európai csúcssorozatban fél évszázadnyi szünet után másodszor induló londoni csapat Harry Redknapp irányításával tartja a lépést a szigetországi elittel, s biztos ötödik a Premier League-ben, de a nemzetközi siker lehetősége is benne van - akár már a keddi fellépésben. Éppenséggel vendégként mutatta meg erejét az angol gárda az előző BL-körben, amikor is az olasz AC Milant verte meg a San Siróban 1-0-ra.

"Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk a madridi meccs egészében, ami roppant nehéz lesz, de félelem nélkül fogunk pályára lépni - mondta Redknapp. - Hogy képesek vagyunk a sikerre nagy csapattal szemben, idegenben is, egy másik történelmi stadionban, a Milan ellen már bizonyítottuk. Reménykedem benne, hogy nagy meglepetést szerzünk a Real Madrid otthonában is."

A Tottenhamnek a második legeredményesebb európai csapat (hét BEK/BL-címmel dicsekedhet a Milan) után ezúttal a legeredményesebb ellen kell bizonyítania a kilencszeres BL-, illetve BEK-győztes spanyol csapat ugyanakkor nem engedhet(ne) meg magának újabb botlást, hiszen a bajnoki elsőségről - miután a címvédő FC Barcelona immár nyolc ponttal vezet előtte - gyakorlatilag lemondhat, s ha az európai hadszíntéren is kudarcot vall a Mourinho-legénység, az aligha lesz bocsánatos bűn a királyi klub vezetőinek és a Real igazi diadalaira ugyancsak alaposan kiéhezett híveknek a szemében. Akik "előrenézve" már csak azért is hőn óhajtják a Tottenham kiejtését, mert a BL elődöntőjében - feltételezve, hogy a katalán elitalakulat túllép negyeddöntős riválisán, az ukrán Sahtar Donyecken - a Barca vár kedvenceikre.

A madridi ütközet résztvevőit illetően akad bizonytalanság, hiszen sérültek itt is, ott is vannak. A Realnál például kérdéses, hogy pályára lép-e, s ha igen, milyen formában lesz Cristiano Ronaldo, aki a Gijón ellen nem játszott. Mourinho a pihentetést azzal magyarázta, hogy nem akart kockáztatni honfitársa szerepeltetésével, azt sugallva, hogy kedden viszont már hadra fogható lesz sztárcsatára is. Talány, hogy mennyire komoly a francia támadó, Karim Benzema sérülése, míg a Tottenhamnél a védelem egyik alapembere, a térdével bajlódó Alan Hutton, s a volt Real-futballista, Jonathan Woodgate valamint Ledley King kényszerű hiánya okoz főfájást, de kétséges a francia védő, William Gallas játéka is. Sokat számít viszont, hogy Redknapp várhatóan bevetheti "titkos fegyverét", a kapura rendkívül veszélyes középpályás Gareth Bale-t, elöl pedig a hórihorgas, és pazar fejelő tudománnyal megáldott válogatott csatár, Peter Crouch hozhatja matthelyzetbe a Real-védelmet, beleértve Iker Casillast, a spanyolok világbajnok kapusát.

A Spurs és a blancók csapata a kontinentális futballporondon eleddig egyszer találkozott: az 1984/85 UEFA Kupa negyeddöntőjében a spanyol együttes 1-0-ra nyert Londonban, míg a madridi visszavágó gól nélküli döntetlent, így Real-továbbjutást hozott.


Ronaldo ismeri az angol focit, éveket játszott a Manchesterben
Ronaldo ismeri az angol focit, éveket játszott a Manchesterben


A BL-negyeddöntő kedd esti programjának másik meccsén a címvédő Internazionale fogadja az FC Schalke 04-et, s bár papíron "országos egyesnek" tetszhet a találkozó, hazai pálya ide vagy oda, valójában egyáltalán nem vehető biztosra a milánói csapat sikere. Egyfelől, mert egy német együttest - amelynek csatársorában ráadásul a sokadik virágzását élő spanyol élő legenda, Raúl is játszik - sosem szabad előre leírni, másrészt az olasz bajnoki titulust is őrző Inter a hétvégén kiadós verésbe szaladt bele: 3-0-ra kapott ki a címfosztására készülő városi riválistól, az AC Milantól, ami aligha segítette a lelki ráhangolódást a keddi összecsapásra. Amellett a múltbéli emlékek leggyászosabbika is nyomasztólag hathat a taljánokra, amennyiben a Schalke 1997-ben - büntetőkkel - az UEFA Kupa döntőjében legyőzte az Internazionalét. Az is tény viszont, hogy a német együttes meg legutóbbi négy olaszországi vizitje alkalmával mind a négy meccsét elvesztette.

Ami a hiányzókat illeti, az olaszok már hozzászokhattak Walter Samuel hiányához, hisz az ergentin védő hónapok óta a maródiak listáján van. A németeknél viszont a támadósorban vannak fontos kiesők: Klaas-Jan Juntelaar ugyanúgy sérült, mint az előző fordulóban a Valencia ellen betaláló Mario Gavranovic. Ha már az előző körnél tartunk - a nyolcaddöntőkben az Inter egy másik germán gárdával, a Bayern Münchennel csapott össze. A fekete-kékek akkor annak ellenére továbbjutottak, hogy hazai pályán 1-0 arányú vereséget szenvedtek.

Keddi program:
Real Madrid - Tottenham 21.45 TV2,  TVR1
Inter - Schalke 21.45 DigiSport.hu, DolceSport1

Münchenben Eto'o állította talpra az Intert

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: