2012-02-17 14:37:52• hírek • Szatmar.ro

A legnagyobb vándor: 23 országban volt edző

Az 1926-ban a németországi Koblenzben született edző bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe azzal, hogy összesen 54 helyen trénerkedett már. Annyi helyen, mint senki más!

Pályafutását a Duisburgnál kezdte még 1963-ban. Ott volt a Bundesliga megalapításánál a Schalkéval, hazájában pedig edzette többek között a Stuttgartot, a Hamburgot, a Herthát és a Koblenzet. Ezen kívül Európában még Spanyolországban, a Real Valladolidnál dolgozott.

Az öreg kontinensen kívül azonban bebarangolta az egész világot. Klubszinten dolgozott Tunéziában, az USA-ban, Tanzániában, Japánban és Peruban, míg szövetségi kapitányként irányította Irán, Kína (olimpiai válogatottak), Venezuela, Bolívia, Botswana, Antigua és Barbuda, Grenada, Trinidad és Tobago, Ausztrália, Nepál, Tanzánia, Tonga, Sao Tomé és Principe, Ghána, Zimbabwe, Ruanda és Szamoa válogatottját. És ha még hozzátesszük, hogy tanácsadóként Fülöp-szigeteken is tevékenykedett...

A most 85 éves szakember a statisztikák szerint 0,31 évet töltött el egy-egy munkahelyén. A Német Szövetségi Köztársaság képviseletéért állami kitüntetést is kapott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: