2016-03-14 15:47:10• hírek • Kocsis Zoltán

A legmodernebb eszközzel operálják a szürkehályogot a szatmári kórházban – júliusig

Immár a legmodernebb, ultrahangos eszközzel operálják a szürkehályogot a Szatmár Megyei Kórházban is - legalábbis júliusig. Az intézmény ugyanis ezen idő alatt ingyen használhat egy, a beavatkozást lehetővé tevő berendezést.

A szürkehályog a szemlencse elsősorban idős korban jelentkező elszürkülését jelenti, melynek következtében a látás jelentősen romlik, kezelés nélkül pedig akár vaksághoz is vezethet. Elsősorban 50 év fölöttieknél, ezen belül pedig hatványozott eséllyel a diabéteszesek köreiben jelentkezik. A szürkehályogot hagyományosan műtéti eljárással távolítják el, amely során - Marcela Papici kórházmenedzser szavait idézve - „vágni, varrni" kell.

A most „kölcsön kapott" berendezést júniusig használhatja a kórház. Ára meghaladja az 50.000 eurót. „Célunk az, hogy mindenképpen megvásároljuk. Egyben nem tudjuk kifizetni, így a leasing vagy a részletfizetéses megoldások jöhetnek szóba", magyarázta Papici.

Addig is júliusig a frissen szerződtetett Sever Ster szemészorvos ultrahangos eljárással kezeli majd a betegeket. Ez után kevesebb időt kell kórházban töltenie, és gyorsabban felgyógyul a beteg. Lényegesen kisebb sebnyílás elegendő, mint a hagyományos szürkehályog műtétnél. Ezek a pár milliméteres sebek pedig maguktól összetapadnak, ezért rendkívül gyors a gyógyulás. Nincs szükség altatásra, sem injekcióra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: