2011-03-02 10:26:00• hírek • Szatmár.ro

A legmérgezőbb amerikai

Philadelphia és a kaliforniai Bakersfield, valamint Fresno a legmérgezőbb városok az Egyesült Államokban - ezt mutatta ki egy tanulmány, amely többek között a levegő és az ivóvíz minőségét vizsgálta a nagyvárosokban.

Philadelphiában a levegő is szennyezett, de elsősorban azért került a lista csúcsára, mert több mint 50 olyan környezetre veszélyes mérgező helyszín található a városban, amelynek kármentesítése, megtisztítása kormánysegítséggel folyik, nagyon rossz a város ivóvizének minősége, és a városban túl sok mérgező anyagot bocsátanak ki - derült ki a forbes.com jelentéséből. A legmérgezőbb öt közé még New York és a louisianai Baton Rouge is bekerült.

A forbes.com teljes listája Amerika legnagyobb városai közül nyolcvanat vett górcső alá. Vizsgálati szempont volt, hogy hány tisztítás alatt álló mérgező helyszíne van, találhatók-e veszélyes anyagokat tároló használaton kívüli lerakatok a térségben, milyen a levegő minősége, mennyi mérgező anyagot bocsátanak ki, hasznosítanak újra, illetve kezelnek a helyi üzemek.
A kaliforniai nagyvárosok különösen rosszul állnak a tiszta levegő tekintetében. Bakersfieldben 43 olyan napot jegyeztek, amely a nullától - vagyis a legjjobbtól - 500-ig terjedő skálán száz fölötti értéket mutatott. Fresnóban 29 ilyen napot számoltak össze, Los Angelesben pedig 14-et, miközben az amerikai városok zömében egész évben egyetlen napra sem megy száz fölé ez a mutató.

Los Angeles a hatodik lett a mérgező városok rangsorában, ami teljes terjedelmében a http://tinyurl.com/4mhhdbx internetcímen található. A vizsgálat egyik részvevője, Morgan Brennan hangsúlyozta, hogy a listából közvetlenül nem vonható le olyan következtetés, hogy a rosszul szereplő városokban lakók egészségügyi kockázata feltétlenül magasabb. Azt, hogy a helybeliek mennyire vannak kitéve ezeknek az ártalmaknak, nehéz pontosan meghatározni - mondta a szakember.

Brennan azt is megjegyezte, hogy sok listára került város - köztük New York és Philadelphia is - lépéseket tett annak érdekében, hogy javítson a helyzeten, és enyhítse a mérgező környezeti hatásokat.


Első látásra barátságosnak tűnik, de mérgező
Első látásra barátságosnak tűnik, de mérgező


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: