2013-04-06 16:09:58• hírek • Kocsis Zoltán

A legkisebbek vették át az uralmat a Refiben

A legkisebbek vették át az uralmat szombaton a szatmárnémeti Református Gimnáziumban, hisz az előkészítő előtt áll gyerekek és szüleik ismerkedhettek meg az intézménnyel a nyílt napon. A beiratkozás ezekben a napokban is tart.

Ki festett, ki ragasztott, ki papírt hajtogatott - ám szinte mindenki mosolygott! Dióhéjban így lehetne összefoglalni a szombat délben a Református Gimnáziumban látottakat. Az előkészítő osztály előtt álló gyerekek pedagógusok segítségével kalapokat, csákókat, ceruzatartókat és ki tudná megmondani, hogy még mi mindent készítettek - észre sem vették, hogy tulajdonképpen az iskolai tevékenységeket „tesztelik".

Közben a folyosón egy érdekes szivárvány készült: minden egyes szülő tenyerét bekenték az általa kiválasztott színű festékkel, majd a tenyérlenyomatukat egy falra aggatott fehér vászonra nyomták. „Találkozzunk tizenkét év múlva ugyanitt", mondta az egyik apuka.

„Fontos, hogy a szülők és a gyerekek megismerjék azt a közeget, ahol majd a csöppségek oktatása zajlik. A szülőknek meg kell ismerniük az oktatási intézmény célját, ethoszát. A közös szivárványkészítés pedig a közösségépítés egy első lépése", mondta Szilágyi Éva igazgatónő.

A nyílt nagy a gyulai Fizi Miska Bábszínház előadásával ért véget.

A Református Gimnáziumban jelenleg 13 gyerek jár az előkészítő osztályba, ám jövő már 25 csöppséget várnak. Beiratkozni az első lépésben április 20-ig lehet hétköznap 8.00-16.00 óra között.

Szilágyi Éva elmondta, a sokat vitatott előkészítő osztály kapcsán csak jó tapasztalataik vannak. „A 35 perces játékos tanulás és a 15 perces játékos mozgás remek átmenetet képez az óvoda és az iskola között. Nem beszélve az iskolán kívüli tevékenységekről, a kézműves és sport tevékenységekről, a néptánc, népdal és furulyaoktatásról".

A Református Gimnáziumban, ahol tavaly indult az elemi oktatás, délutáni foglalkozásokkal is igyekeznek segíteni a szülőknek.

Refi nyilt nap from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: