2019-05-10 09:16:08• hírek • Bede Emőke

A legkisebbek is megismerték, mennyire fontos a kézfertőtlenítés

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet azon kampányához, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kézfertőtlenítés fontosságára az egészségügyi intézményekben.

A WHO becslése szerint a megfelelő kézhigiéné évente kb. 5-8 millió életet ment meg, épp ezért az rendszeresen igyekeznek felhívni a figyelmet mindazon módszerekre, melyekkel meggátolható a kórházi fertőzések kialakulása. Az egészségügyi személyzet tagjai olykor-olykor hajlamosak elmulasztani egy-egy kézmosást, a látogatóknak pedig talán eszébe sem jut, hogy mennyire fontos a kézhigiéné.


Legyen szó egészségügyi személyzetről vagy civilekről, bárki továbbszállíthatja a fertőzéseket egyik páciensről a másikra. Ennek okán pedig a kezelt személyeknél olyan komoly betegségek is jelentkezhetnek (akár a kórház elhagyását követően is), melyek a beutalás pillanatában még nem veszélyeztették az életüket. Európa fejlett országaiban a betegek hét százalékát érintik az ilyen kórházi fertőzések, a gyengén vagy közepesen fejlett országokban azonban ez az arány már a 15 százalékot is elérheti.


Épp ezért a kórház péntek délelőtt 10 és 12 óra között figyelemfelhívó kampányt szervezett Szatmárnémetiben, az Október 25. téren. A G. M. Zamfirescu Művelődési Ház előtt felállított standoknál nem csak szórólapokra és elméleti inforámciókra lehetett szert tenni, hanem ki is lehetett próbálni azt a kézfertőtlenítő gélt adagoló készüléket, melyhez hasonlóval a kórházban is találkozni lehet. Ottjártunkkor több tucat kisiskolás vett részt épp a programon: amellett, hogy megismerkedtek a megfelelő fertőtlenítés mikéntjével, egy-egy léggömböt is kaptak, illetve népszerű volt a fényképezkedő sarok is.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: