2007-11-24 17:25:57• hírek • István Löchli

A világ legkisebb tükörreflexes gépe

 A Nikon által valaha gyártott legkisebb digitális tükörreflexes fényképezőgép, a D40X.
Nikon D40x nevű modelle, cég eddig gyártott legkisebb méretű digitális tükörreflexes fényképezőgépe, ugyanakkor rengeteg innovatív funkciót kínál.

A 10,2 megapixel felbontású CCD-képérzékelővel rendelkező D40x kis mérete ellenére mindent tartalmaz, amire egy fotósnak szüksége lehet. A D40x stílusos, kisméretű vázában egy sor izgalmas funkció rejlik, amelyek révén tulajdonosa kiváló felvételeket tud készíteni. A 10,2 megapixeles felbontás kiváló képminőséget garantál, ráadásul a D40x rendelkezik a Nikon egyedi 3D színes mátrixmérés II rendszerével is, amelynek révén a fotós remekbeszabott, részletgazdag, élethű fényképeket készíthet. A D40x egy kisméretű és könnyű, 55–200 mm-es Zoom-Nikkor teleobjektívvel van felszerelve. Ez az objektív – az R708 – egy ED üvegtagot is tartalmaz, ezért nagyobb felbontású és erősebb kontrasztú képek készítését teszi lehetővé. A Silent Wave Motor pedig csendes és sima automatikus élességállítást biztosít. Jó hír azoknak, akik sietve szoktak fényképezni: a D40x kismérete ellenére igen gyors. Indítási ideje rendkívül rövid (0,18 másodperc), sorozatfelvétel módban pedig akár 100 JPEG képet készít egymás után, 3 kép/másodperc sebességgel. A beépített automatikus élességállítás jóvoltából még a gyorsan készített pillanatfelvételek is tiszták és élesek lesznek. A Nikon innovatív i-TTL vakuvezérlése meghatározza az ideális vakuexpozíciót, így a kép megvilágítása bármilyen körülmények között megfelelő lesz.

A nagyméretű, 6,35 centiméteres LCD-monitoron még a kezdő fotós is könnyedén megtekintheti, módosíthatja és keresheti a képeit. A fényképezőgép innovatív, egyedi Nikon funkcióinak segítségével a felvételeket még a fényképezőgépben ki lehet javítani, így az amatőr fotós is profi képeket készíthet. A Nikon egyedi D-Lighting funkciója az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készült képeket javítja oly módon, hogy másolatot készít róluk, és azon szükség szerint megnöveli a fényességet és részletgazdagságot, miközben a jól exponált területeket érintetlenül hagyja. A fotós még a vörösszem-hatást is egyetlen gombnyomással kijavíthatja, a D40x monokróm effektusának segítségével pedig fekete-fehér képeket is készíthet. A Nikon egyedi PictureProject szoftvere pedig egyszerűvé teszi a kiváló minőségű képek szerkesztését, rendszerezését és megosztását. A kreatív fényképezés elősegítése érdekében a gyors és egyszerű Vari-Program módok (a D40x nyolc ilyet kínál) lehetővé teszik, hogy az elszánt fotós igény szerint módosíthassa a fényképezőgép beállításait, a módválasztó egyszerű elforgatásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: