2010-10-14 10:42:34• hírek • MTI/AP

A legkisebb rekorder

Hatvanhét centiméter magas nepáli fiatalember a világ legkisebb férfija. A világrekordot csütörtökön hitelesítette a Guinness rekordok könyve, amikor Khagendra Thapa Magar betöltötte a 18. életévét.

"Nagyon boldog és izgatott vagyok" - mondta Magar, aki eddig a világ legkisebb kamaszának címét viselte. Családja ugyan már évek óta sürgette a rekordokat hitelesítő Guinnesst, hogy ismerjék el a világ legkisebb férfijának is, a kérést azonban eddig azzal utasították el, hogy a fiú még nőhet.

Ebben a kategóriában a korábbi rekorder a 70 centiméter magas kolumbiai Edward Nino Hernandez volt.
Magar méreteit csütörtökön hitelesítették orvosok és a Guinness kiküldöttei a fiú szülővárosában, a Katmandutól 200 kilométerre nyugatra fekvő, turisták által szívesen látogatott Pokharában.

Az 5,5 kilogrammot nyomó Magar mindössze 600 grammal született. Szülei nem tudják, hogy miért nem fejlődött rendesen, 13 éves öccse a korosztályának megfelelő nagyságú.

A kétszobás házban élő család egyszerű körülmények között, gyümölcseladásból tartja fenn magát. A hároméves kisbaba nagyságának megfelelő Magar iskolába is járt, de tanulási nehézségei voltak. A fiú mostanában egy utazó tánccsoport tagjaként járja a vidéket.

A nepáli kormány a jövőre meghirdetett nepáli turisztikai év alkalmából jószolgálati nagykövetének nevezte ki a rekordert.
Mint Magar szülei elmondták: abban bíznak, hogy világrekorderként és a média figyelme folytán nem kell majd aggódniuk fiuk jövője miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: