2011-03-27 19:16:08• hírek • Szatmár.ro

A legjobb kémikusok döntője

A hétvégén zajlott a Chimexpert kémia verseny nemzetközi döntője Szatmárnémetiben. A díjátadásra vasárnap került sor az Északi Színházban.

A vasárnapi díjkiosztó gálát több hónapos kemény munka előzte meg, ugyanis a verseny a tanév elején kezdődött. Kezdetben a versenyzőknek interneten keresztül kellett visszaküldeniük a kitöltött feladatlapokat, majd pedig a helyi, megyeközi, országos döntőkön kellett bizonyítaniuk tudásukat.

A most hétvégi nemzetközi döntőre végül már csak a legjobb 250 diák és kísérőtanáraik kaptak meghívást.

A szombati három órás írásbeli felmérő, és az azt követő plakátbemutató nyomán született meg a végső eredmény. Az ünnepélyes díjkiosztón az eredményektől függetlenül minden diákot megdicsértek, hiszen aki eljutott erre a szintre, megérdemelné, hogy jutalomban részesüljön.

A szatmári magyar középiskolákat ezúttal is Tóth Zselyke,  végzős kölcseys diák képviselte, aki speciális különdíjban, valamint a tizenkettedikesek kategóriájában harmadik díjban részesült.

Az avasfelsőfalui diákok is igen szépen szerepeltek: a hetedikes Dan Andreea Paula (Avasfelsőfalui Elméleti Líceum) második lett, Vida Anişoara (Avasfelsőfalui Elméleti Líceum) és Oros Beniamin (Avasfelsőfalui Elméleti Líceum) pedig harmadik.

A szintén hetedikes tasnádi Kerezsi Alexandra Diana második díjat kapott.

A kilencedikesek közül második díjas lett Orha Tudor (Mihai Eminescu Főgimnázium) és Pop Raul Mihăiţă (Doamna Stanca Főgimnázium). A tizenegyedikesek között harmadik helyezett lett Drăgan Cristina (Doamna Stanca Főgimnázium).


A színházban adták át a díjakat
A színházban adták át a díjakat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: