2016-09-27 16:00:29• hírek • Szatmár.ro

A legjobb karatékákat keresték

Több mint százan vettek rászt a karatét gyakorló szatmári sportolók felmérésén.

Hétfőn a Doamna Stanca Nemzeti Kollégium tornatermében tartotta válogatóját a Megyei Karate Szövetség. Az eseményen jelen volt a Romániai Karate Szövetség képviseletében Ghinea Adrian 7 danos karatemester és 3 danos jiu jitsu mester is.

Több mint 100 sportoló volt jelen a válogatón, a Samuraiul, az Energy Cardio Club, az Okinawa és a Lázári Samuraiul sportklubokat képviselve. A rendezvény célja az volt, hogy megtegyék az első lépést a megye karate-válogatottjának összeállítása felé.

A sárga, narancssárga és zöld öves sportolók tudását Anzik Arnold és Ghinea karatemester fia, ifjabb Ghindea Adrian többszörös bajnok térképezték fel. A kék, barna és fekete öves sportolókat idősebb Ghinea mellett Nyesti Csaba és Magos Róbert mérte fel.

A karatékákat két csoportra osztották: az egyikben a reménységek, a másikban a küzdősportot haladó szinten gyakorlók alkották. A válogató első részében a technikára figyeltek, a másodikban az erejükre, a harmadik részben pedig a pszichikai felkészültséget, a küzdőszellemet vizsgálták.

Az edzők számára is hasznos volt a rendezvény, hiszen a tanítványaik felkészültségi szintjének felmérése mellett Ghinea karatemestertől hasznos információkat is kaptak a komoly versenyekre, illetve az olimpiára való felkészülést illetően.

„Nagyon elégedett vagyok az edzők és tanítványaik hozzáállásával. Biztos vagyok benne, hogy a közös munka és erőfeszítések eredményeképpen sikerülni fog szatmári sportolót küldeni a 2020-as, tokiói olimpiára" - nyilatkozta Magos Róbert, a Megyei Karate Egyesület elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: