2012-06-13 14:50:41• hírek • Póti Orsolya

A legjobb kábítószerellenes üzenetet díjazzák

Az én drogellenes üzenetem: a tavalyi vetélkedő végén is számos diák elismerésben részesült.
Az én drogellenes üzenetem: a tavalyi vetélkedő végén is számos diák elismerésben részesült.

A Szatmárnémeti Drogprevenciós Központ és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség februárban indította el „Az én drogellenes üzenetem" elnevezésű versenyét, mely a központ egyik legnépszerűbb projektje. A vetélkedő legjobbjait június 14-én díjazzák a szervezők.

A gimnazistáknak és középiskolásoknak szánt vetélkedőt immár kilencedik alkalommal rendezték meg megyénkben. A verseny elsődleges célja nem más, mint a kábítószer-használók számának csökkentése, illetve gyerekek és fiatalok bevonása olyan programokba, melynek fő témája a kábítószer fogyasztásának megelőzése.

A rendezvény a Drogprevenciós Központ megelőző projektjei közül talán a legnépszerűbb, hiszen évről évre mind több diák vesz részt ezen. A program keretében meghirdetett érdekes versenyszámok által sikerült az oktatásba is bevezetniük a kábítószer használatával kapcsolatos témákat, lehetőséget adva arra, hogy a diákok akár művészei eszközökkel, akár számítástechnikai ismereteik felhasználásával kifejezzék pozitív üzeneteiket a gyógyszerek, tudatmódosítók nélküli egészséges élet kapcsán.

Az idei verseny négy szekcióban zajlott: a diákoknak képzőművészeti alkotásokkal, rövidfilmekkel, esszékkel és weboldaltervekkel kellett benevezniük. A rendezvény összesen 150 diák vett részt, munkáik értékelésére pedig május 28. és június 1. között került sor. Azok a diákok, akik első helyen végeznek, részt vehetnek a vetélkedő országos döntőjén.

A díjátadó gálára június 14-én, szerda délután kerül sor a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédiatermében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: