2009-04-03 11:22:20• hírek • Parajdi Andrea

A legjobb alkotásokból válogattak

Kiállítással vette kezdetét az idei Szatmári Kulturális Napok. Az öt hónapon át tartó rendezvénysorozatot a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete nyitotta meg.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének legújabb kiállítását, pénteken délelőtt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában mutatták be. A tárlat 22 festőművész alkotásából állt össze.

„Mindegy volt a témaválasztás, csupán arra kértük a művészeket, hogy a legjobb alkotásaikból válogassanak, és azokat állítsák ki" - mondta el nyitóbeszédében Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének újonnan megválasztott elnöke, aki egy rövid történelmi visszatekintőt is tartott. Elmondása szerint az egyesület megalakulása óta, vagyis 32 éve alatt, mintegy 2000 kiállítást szervezett az alkotóház, egyéni és csoportos tárlatbemutatókat egyaránt.

A tárlatbemutatót az Aurel Pop Művészeti Líceum diákjai, Székely Alpár és Mészáros Gergely zenei aláfestéssel tették hangulatossá. A kiállításmegnyitón nem csak helyi érdeklődők, hanem Wolfenbütteli diákok is részt vettek. Mint kiderült a Johann Ettinger Német Líceum diákjaihoz, a németországi testvérvárosból egy 14 fős csoport érkezett, akik egy hetes itt-tartózkodásuk idején kulturális eseményekre is ellátogatnak.

A kiállítást június 5-ig lehet megtekinteni.

Kiállítással vette kezdetét az idei Szatmári Kulturális Napok.

A tárlatbemutatót az Aurel Pop Művészeti Líceum diákjai, Székely Alpár és Mészáros Gergely zenei aláfestéssel tették hangulatossá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: