2019-08-03 05:19:02• hírek • közlemény

A legidősebb ellátottat köszöntötték

A Szent Jakab Idősnapközibe járó szépkorúak napokig készültek a fontos eseményre. 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközijének munkatársai és az intézmény látogató nyugdíjasok csütörtökön, 98. születésnapja alkalmából köszöntötték a központ legidősebb ellátottját, Ferenczi Lajost. Az ünnepelt hat hónapja jár az idősnapközibe, nagyon jó kedélyű, szereti a társaságot, ha hallása miatt nem is tud már úgy kommunikálni, de érzi, ő is a közösség tagja, hogy odatartozik, van kihez szóljon, van kivel megossza gondolatait, érzéseit. Frappáns megjegyzéseit gyakran napokig emlegetik a központban. A klubfoglalkozások közül a kedvence a kártyázás, amiben ő a központ ásza. Bár közel egy évszázados élete során rengeteg mindent megélt, Ferenczi Lajos állítja, érdemes élni, jó élni.




A legidősebb csoporttárs megünneplése a központba járó idősek számára is kiemelt jelentőséggel bírt. Ünnepi ruhát öltöttek, és természetesen ajándékkal is készültek – mégpedig nem is akármilyennel, hanem személyre szabottal. Az eseményt megelőző napokban minden idős elmondta, hogyan látja az ünnepeltet, közösen rímeket faragtak a véleményekből, amelyeket aztán a központban önkénteskedő diáklány, Fűlep Izabella számítógépbe beírt, majd kinyomtatott, és kollázs formájában közösen adták át azt Lajos bácsinak. Az ünnepi hangulatot a csillagszórós szülinapi torta tette teljessé. Az eseményen a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, Román János is részt vett, osztozva az idősek örömében, reményt és vigaszt hozó szavakat intézve mindegyik szépkorúhoz külön-külön.


A 98 éves Lajos bácsi megünneplése az őt felköszöntőket óriási erővel töltötte el. Az idősek megbeszélték, hogy új, közös célkitűzésük az, hogy mindannyian elérjék ezt a szép kort, ugyanolyan jó fizikai és szellemi formában, ugyanolyan derűsen, mint Lajos bácsi, aki azt a feladatot vállalta, hogy mindenkit bevár.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: