2020-04-10 14:31:45• hírek • Szatmár.ro

A legfrissebb számítások szerint eddig tart és ennyi halálesetet okozhat a koronavírus Romániában

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) legfrissebb kutatása szerint Olaszország és Spanyolország már túlléphette a járvány csúcsát, Európa-szerte április harmadik hetében várható a tetőzés, a dél-európai országokban való terjedés miatt. Az adatok arra is kitérnek, hány halálos áldozat várható, és hogy mikor érhet véget a járvány első hulláma. 
 

Európa szintjén várhatóan 151.000 személy veszítheti életét a koronavírus "első hullámának" következtében, míg az Egyesült Államokban pedig  81.766 áldozat lehet, állítja a Washingtoni Egyetemhez tartozó Institute for Health Metrics and Evaluation független népegészségügyi kutatóintézet jelentése.  A becsléseiket a WHO adatai mellett az adott ország intézkedéseinek mértékére alapozták, valamint arra, hogy az adott ország egészségügyi rendszere milyen 
 

Az IHME országonkénti becsléseket is közzétett, Franciaországban 15.058, Németországban 8.802, Olaszországban 20.300, Spanyolországban 19.209, az Egyesült Királyságban 66.314 halálesetet becsülnek. Magyarországon 477 lehet a halálos áldozatok száma, a számításaik szerint.  Romániában ugyanez a szám 804 (jelenleg 257 áldozatot tartanak számon).
 

Ekkor érhet véget a járvány első hulláma

A kutatási eredmények szerint augusztus elején ér véget a koronavírus első hulláma. Spanyolország és Olaszország már túl lehet a járvány csúcsán. Hamarosan eléri a csúcspontját Hollandia, Írország, Ausztria és Luxemburg. A Cseh Köztársaság és Románia esetében még emelkedőben van a fertőzöttek és halottak száma. Az Egyesült Királyság, Németország, Norvégia és Görögország a jelentés szerint még mindig emelkedő pályán van, és várhatóan április harmadik hetében fog tetőzni. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: