2016-08-01 18:52:29• hírek • Kocsis Zoltán

A legfontosabb tervekről tárgyaltak - mikor aszfaltozzák a hidat?

Közös stratégiáról tárgyalt és egyezett meg hétfőn Radu Bud prefektus, Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester. A cél természetesen a megye, és ezen belül a megyeszékhely fejlődése.

A találkozóra Pataki Csaba megyei tanácselnök irodájában került sor hétfő kora délután. A megbeszélés tárgyát a megyét és a megyeszékhelyet érintő legfontosabb beruházások, infrastrukturális fejlesztések képezték. Mindenek előtt természetesen a harmadik Szamos-híd és a Szatmárnémetit elkerülő út megépítése.

A felek megegyeztek abban, hogy közös stratégiát kell kidolgozniuk, mert csakis közös munkával reménykedhetnek abban, hogy ezen létfontosságú beruházások megvalósulhatnak. „Megállapodtunk, hogy közös értékrend mentén közösen igyekszünk majd lobbizni, promoválni a Szatmár megye és Szatmárnémeti számára oly nagyon fontos infrastrukturális beruházásokat, fejlesztéseket", jelentette ki a megbeszélést követően Kereskényi.

A polgármester ezt követően munkalátogatást tett az általános felújítás alatt álló Decebal hídon. Az ott tapasztaltak alapján Kereskényi elmondta: szerdáig leöntik a fedőréteget, ezt követi a vízszigetelés, majd a felbontott jobb oldali rész aszfaltozása.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, július 11-én fogtak hozzá a rehabilitálási munkálatokhoz, amelyeknek a tervek szerint tíz hét, azaz két és fél hónap alatt kell elkészülniük. A Decebal hidat ezt megelőzően legutóbb nyolc évvel ezelőtt újították fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: