2008-10-22 12:10:54• hírek • Szatmar.ro

A legfontosabb mérkőzés

A szerdai találkozó sorsdöntő lehet a CFR és a Bordeaux számára egyaránt.

Nem hiába nyilatkozta Laurent Blanc, a Bordeaux edzője rögtön a csoport sorsolása után, hogy a CFR lesz az az ellenfél számukra, amely ellen meg kell szerezniük a harmadik helyet, amely az UEFA-kupában való továbbjutást jelenti. De vélhetően a korábbi világ- és Európa-bajnok játékos rémálmaiban sem gondolta, hogy két fordulót követően csapata 1-7-es gólkülönbséggel és pont nélkül áll, míg a kolozsváriak négy pontot gyűjtenek ezen periódusban.

Nem könnyíti Blanc dolgát az a tény sem, hogy az amúgy sem valami acélos védelméből eltiltás miatt Henrique és Tremoulinas is kiválik erre a találkozóra. Ráadásul a csatár Jussie sérülés miatt nem játszhat. A hazaiak két legveszélyesebb embere a középpályás Gourcuff és a csatár Cavenaghi. Az ő hatástalanításuk kulcsfontosságú lesz.

Amennyiben a Trica, Culio és Durbarbier alkotta kolozsvári középpálya kellő nyomást tud gyakorolni a sebezhető hazai védelemre, akkor komoly bajban lehet a francia ezüstérmes. Kulcskérdés továbbá, hogy Muresannak és Daninak sikerül-e hatástalanítaniuk Gourcuffot. Némi aggodalomra adhat okot, hogy a másfél héttel ezelőtti Románia - Franciaország találkozón Gourcuff úgyis nagyon jól játszott, hogy az őt őrző Muresan a román csapat legjobbja volt.

Ami a statisztikát illeti, román csapat még soha nem lőtt gólt Bordeaux-ban, viszont Ramé-éknak nem igazán megy a Chabanne-Dalmas stadionban: a legutóbbi 16 BL - meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: