2016-12-03 10:00:57• hírek • Választási hirdetés

A legfontosabb, hogy a gyerekek mozogjanak és jól érezzék magukat

„A gyerekeknek sportolási lehetőségeket kell biztosítani. Mindig is vallottam és az elmúlt kilenc évben városi tanácsosként is mindent megtettem azért, hogy megteremtsük az infrastrukturális hátteret a sportolni vágyó gyerekek számára. A sportpályák létrehozása mellett ugyanakkor nagyon fontos, hogy jól képzett szakemberek foglalkozzanak gyerekeinkkel. Köszönöm az ebben nyújtott támogatást a Fradinak és a helyi szervezőknek"- fogalmazott Magyar Lóránd parlamenti képviselőjelölt Sárközújlakon a Kiss Zoltán által megálmodott és vezetett „Szatmár-Ferencváros határon átnyúló női kézilabda utánpótlás projekt" keretein belül szervezett edzőképzésen.

Európa egyik legjobb erőnléti edzője, Tord Ellingsen tartott előadást és edzést péntek délután Sárközújlakon. A norvég szakember 2015 óta dolgozik a Ferencvárosnál, korábban a magyar válogatottnál is tevékenykedett Karl Erick Böhn szövetségi kapitány munkáját segítve. Teljesen fejére állította az eddigi gyakorlatot a magyar kézilabdában, meg a Fradinál is. Új eszközök, új módszerek, új mentalitás és hozzáállás, na meg persze a norvég racionalitás - ezek jellemzik munkáját és személyiségét.

Tord Ellingsen az elméleti tudnivalók mellett a gyerekek motivációjáról, erőnléti edzéseik felépítéséről beszélt. A trénerek kérdéseire saját tapasztalataiból merítve tudott gyakorlati, nap mint nap használható válaszokat adni. A képzésen résztvevő edzőket pedig a helyi általános iskolás gyerekek, illetve a „Járjad lábam" néptánccsoport örvendeztette meg műsorával.

Az előadást követő állófogadáson a norvég és magyarországi szakemberek Magyar Lóránd parlamenti képviselőjelölttel, valamint Piricsi Artur polgármesterrel arról beszélgettek, hogy a politikum mivel segíthet abban, hogy gyerekeink még jobb körülmények között, jól képzett szakemberek segítségével mozoghassanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: