2014-10-27 13:46:13• hírek • Szatmár.ro

Egyre többen költöznek ki Szatmárhegyre

A megjavított útnak köszönhetően sokan költöznek ki a településre, akik eddig csak hétvégén látogattak ki.

"Eddig is pezsgett az élet Szatmárhegyen, de amióta a szatmár Megyei Tanács jóvoltából megjavították a szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakaszt, még nagyobb a zsongás a községben" - tudtuk meg Szűcs Szabolcstól, a község polgármesterétől. Sokan kiköltöztek már a településre olyanok, akiknek hétvégi házuk volt itt, hiszen már kényelmesen el lehet jutni a megyeközpontba és vissza, és szerencsére véget ért a panaszáradat is, ami rendszeresen érkezett a polgármesteri hivatalhoz az út minősége miatt.

A szatmárhegyi infrastruktúra is folyamatosan fejlődik: elsősorban pályázati forrásokból próbálják bővíteni a közmű- és úthálózatot. Most is hatástanulmányokat készítenek az infrastruktúra fejlesztéséhez, mert hamarosan megjelennek a pályázati kiírások ezen a tengelyen. A Szűcs Szabolcs vezette polgármesteri hivatal egyébként sikeresen pályázik: nemrég egy színpadot és egy laptopot sikerült egy pályázat útján beszerezniük, 7,5 kilométer községi utat aszfaltoztak le pályázat során szerzett pénzből.

Emellett a helyi polgármesteri hivatalnak önerőből sikerült aszfaltoznia Szatmárhegy legsűrűbben lakott utcájában, a Résztelki utcában. A 2700 méter megyei utat "elkérték" a Megyei Tanácstól, míg azt megjavították, majd visszaadták a megyei önkormányzatnak, hogy a továbbiakban az tartsa karban az útszakaszt. Emellett további három utcát aszfaltoztak le önerőből - az önkormányzat két éve gyűjtött az aszfaltozási munkálatok elvégzésére, ami összesen 500 ezer lejbe került.

Az idén önerőből még 5 kilométert is sikerült önteni - a Polgármesteri Hivatal önfenntartó munkacsoportja végezte el a munkálatokat.

A vízhálózat cseréjére is pályázni készülnek. "Szatmárhegyen 1976 óta van vezetékes víz. Akkor a hálózatot asztbesztcsővel, majd vascsővel, pvc-csővel építették ki, a hálózat viszont elöregedett, nagyon itt van az ideje egy teljes felújításnak" - mondta Szűcs Szabolcs.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: