2015-09-06 01:34:24• hírek • Kocsis Zoltán

A legértékesebb csapat-nélküliek csapata

Ejdzsi Kavasima
Ejdzsi Kavasima

Lassan egy hete véget ért az európai labdarúgás nagy és legális emberkereskedelme, az átigazolási időszak. Hetekig szinte csak arról cikkeztek a szakújságok, hogy ki hová igazol, melyik csapat kivel erősít. Ám - mint minden évben - idén is vannak olyan remek játékosok, akik ilyen vagy olyan okból kifolyólag hoppon maradtak vagy két szék között a padlóra kerültek.

A legtöbbjük fel fog onnan állni, a futballisták piaci értékének legnagyobb tudora, a transfermarkt.de addig is összeállította a csapat nélkül maradt játékosok legértékesebb csapatát.

A honlap a 4-1-4-1-es felállásban küldené pályára csapatát és természetesen betartaná az ősi szabályt: végy egy jó kapust. Ezen a poszton azonban kicsit kivételt tennénk. A németek szerint ugyanis 31 éves baszk Enaut Zubikarai és a tőle egy évvel idősebb japán Ejdzsi Kavasima piaci értéke a legmagasabb a csapat nélküli kapusok közül: egyaránt másfél millió euró. Zubikarai szinte egész pályafutását a Real Sociedadnál töltötte, ám a spanyol élvonalban mindössze 25 alkalommal léphetett pályára. Kavasima viszont 71-szeres japán válogatottnak, többek között Ázsia bajnokának mondhatja magát és 121 meccsen védett a belga élvonalban - a Standard Liege mégsem tartott rá igényt a nyáron. A csapat nélkül maradt kapusok közül mégis a legnagyobb név kétségtelenül Sebastien Frey. A 35 éves francia az Inter, a Verona, a Parma, a Fiorentina és a Genoa színeiben összesen 446 alkalommal védett az olasz élvonalban, a nyáron a török Bursaspor nem hosszabbított vele. Frey értéke jelenleg fél millió euró.

A védelem jobb oldalára az egyszeres brazil válogatott Ilsinho kerülne. A 29 éves bekk értéke 4 millió euró, az ukrán Sahtar Donyeck mégsem tartotta meg a nyáron. Ron Vlaarért a jól sikerült tavalyi világbajnokság után egy sor nagy csapat állt sorba, amíg a 30 éves középső védő nem szenvedett súlyos térdsérülést. A 33-szoros holland válogatott védő maradt az Aston Villánál - ha hinni lehet a pletykáknak, a szintén angol Southampton áll közel a leigazolásához. Értékét hat millió euróra becsüli a transfermarkt.de - ezzel ő a képzeletbeli csapat legértékesebbje.

Vlaar párja a védelem közepén a 26 éves cseh Ondrej Mazuch, aki térdszalag-szakadása miatt nem maradt az Európa Liga legutóbbi döntősénél, a Dnyiprónál. A Fiorentina és az Anderlecht korábbi játékosa 4,5 milliót ér. Ezzel három millióval drágább, mint a baloldali védő Royston Drenthe. Pedig 2007-ben még 14 millió eurót fizetett érte a Real Madrid a Feyenoordnak. A még mindig csak 28 éves játékos azonban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket - sem Madridban, sem pedig a következő hat csapatában. A nyáron a török Erciyesspornál telt ki a becsülete.

Royston Drenthe

A védők előtt a 31 olasz Francesco Lodi söprögethetne. A talján olyat mondhat magáról, ami csak keveseket sújt: a nyáron két csapatát is komoly sorscsapás érte. A két millió értékű védekező középpályás az előző szezonban ugyanis a Parmában játszott, amely csődbe ment és megszűnt. Onnan visszakerült anyaegyesületéhez, a Cataniához, amelyet viszont bundázásért kizártak a második osztályból és a megszűnés szélére sodródott. Előtte a csapat legidősebb mezőnyjátékosa, a 33 éves Kevin Nolan játszhatna, aki 401 meccsen lépett pályára az angol élvonalban és a West Hammel szakított augusztus végén. Az ő értéke két millió euró.

Francesco Lodi

Bölöni László fedezte fel a Rennes-nél a gárda legnagyobb sztárját, akiért összesen 41 millió eurót fizetett ki a Milan, a Bordeaux, majd a Lyon. Yoann Gourcuffot egykor Zinedine Zidane utódjának kiáltották ki, 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert a Milannal, majd francia bajnokságot a Bordeaux-val. A francia válogatottban 32, a francia élvonalban 225 lejátszott meccse van. A legutóbbi két idényben rengeteget volt sérült, a nyáron pedig nem maradt Lyonban, a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy visszatérjen nevelőegyütteséhez, a Renneshez. A 29 éves középpályás piaci értéke négy millió euró.

Yoann Gourcuff

A jobb oldalon a csapat legfiatalabbja, a 26 éves argentin Ezequiel Schelotto rohamozná az ellenfelek balszélső védőit. Schelotto az Interrel szakított, de már az előző szezont is kölcsönben töltötte az Atalantánál. Társa a görög válogatott és a Celtic Glasgow egykori sztárja, a 30 éves Jorgosz Szamarasz. A 81-szeres görög válogatott támadó a holland Heerenveen és az angol Manchester City után került a skótokhoz, ahol 171 meccsen 53 gólt szerzett. A szaúdi Al-Hilalnál viszont csak egy szezont húzott le, most csapatot keres. Két milliót ér.

Érdekes módon a csapat legkevésbé veretes eredménylistával rendelkező játékosa a középcsatár, a portugál Ricardo Vaz Te. A még mindig csak 28 éves portugál eddig már nyolc különböző csapatban fordult meg Portugáliában, Angliában, Skóciában, Görögországban és Törökországban. Az angol élvonalban 94 alkalommal lépett pályára, a nyáron a török Akhisarsporral nem hosszabbított.

Ricardo Vaz Te

A légértékesebb csapat-nélküliek csapata:
Kavasima (1,5 millió euró)- Ilsinho (4 mió), Vlaar (6mió), Mazuch (4,5 mió), Drenthe (1,5) - Lodi (2 mió) - Gourcuff (4 mió), Nolan (2 mió), Schelotto ( 4 mió), Szamarasz (2 mió) - Vaz Te (2,4 mió)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: