2012-09-11 12:41:41• hírek • Szatmar.ro

A legerősebb és a leggyengébb lesz kedden az ellenfél

A legerősebb és a leggyengébb ellenfél vár kedd este Magyarországra és Romániára a labdarúgó világbajnoki selejtezők második fordulójában: Geráék Hollandiát, Torjéék Andorrát látják vendégül.

Az előző Európa-bajnoki selejtezősorozat hollandiai mérkőzésén mutatott gólerős játék adhat a korábbinál nagyobb hitet a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak a keddi selejtezőre Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint. "Alapvetően más ma a helyzet, más az ő csapatuk, a miénk is változott, összeszokottabbak lettünk, így kíváncsian várjuk, hogy jelen pillanatban mennyire tudjuk beteljesíteni azt, amit szeretnénk" - tette hozzá a szakvezető a telki edzőtáborban rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

A kapitány megismételte egy korábbi kijelentését, mely szerint az a csapat, amely a hollanddal szemben pontot képes szerezni, előnybe kerül a riválisaival szemben. Jelezte, hogy a múlt pénteken, Andorrában mutatotthoz képest alapvetően zártabb védekezést tervez. Megjegyezte, a hollandok törökökkel szembeni összecsapásának elemzése megmutatta, hogy jó ütemben érkezve a vb-ezüstérmes rivális védelme mögé is be lehet kerülni.

"Fel vannak pörögve a játékosok, mert azt érzik, hogy holnap jobb lehetőségük lesz egy szép eredmény elérésére, mint volt az előző sorozat két találkozója alkalmával" - mondta Egervári, aki kérdésre válaszolva hozzátette, hogy Gera Zoltán csapatkapitány rendbejött, "bevethető állapotban van".

"Kevesebb helyzetünk lesz kedden, mint az andorraiak ellen volt, és azt hiszem, kevesebb gólt is fogunk lőni" - kezdte előzetesét Szalai Ádám, aki a pénteki 5-0-s siker alkalmával fejjel talált a kapuba. "Fontos, hogy a kezdő tizenegy minden tagja élete egyik legjobbját nyújtsa a pályán, de kell még egy kis szerencse is ahhoz, hogy bravúros eredmény szülessen" - érzékeltette az erőviszonyokat, melyek még annak ellenére is a hollandoknak kedveznek, hogy jó néhány csere történt a korábbi kerethez képest, és több fiatal bekerült Louis van Gaal együttesébe.

A magyar válogatott Hollandia ellen készül fotó: mti.hu

Kizárólag a győzelemmel lenne elégedett kedden Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. "Ugyanúgy készülünk, mint a törökök ellen. Kielemeztük a magyarok legutóbbi két mérkőzését másodpercről másodpercre" - mondta a szakember hétfői sajtótájékoztatóján. "Nem lesz könnyű dolgunk, rendkívül egységes a magyar csapat, amely legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott ki. Semmiféleképpen nem szabad könnyedén venni a találkozót."

A tréner többször hangoztatta, alapvetően egy védekezőbb stílusú magyar válogatottra számít, ugyanakkor nem tartja indokoltnak, hogy megváltoztassa a törökök elleni kezdőcsapatot, egyedül a játékrendszerben lehet majd némi eltérés.
"Nagyon jó a csapatszellem, ez meglátszik az edzéseinken, Hollandia legjobb játékosaival dolgozom együtt" - tette hozzá van Gaal.

A hollandok edzenek a Puskás Ferenc Stadionban fotó: MTI.hu

Románia ezzel szemben könnyed átmozgatásra számíthat Andorra ellen: a Pireneusok bércei között meghúzódó kis, alig 85.000 lakosú ország amatőrökből álló csapata 2011 februárja nem lőtt gólt. Akkor Moldova volt az áldozat. Megalakulása, 1994 óta összesen három győzelmet aratott Macedónia, Albánia és Fehéroroszország ellen - utóbbi kettő barátságos meccs volt.

Románia a 2004/05-ös világbajnoki selejtezők során már öszecsapott Andorrával. Konstancán 2-0-ás, Andorra la Vellában 5-1-es győzelmet arattak a románok. Az akkor pályára lépők közül Lobont, Rat, Marius Niculae és Marica van ott a mostani keretben.

Sajtóértesülések szerint Victor Piturca három helyen kíván változtatni a pénteki, Észtország elleni felálláson: Giona helyét Gaman, Lazarét Voiculet, Tanasáét pedif Maxim veheti át.

Keddi világbajnoki selejtezők, D csoport:
Románia - Andorra 20.30 Antena1
Magyarország - Hollandia 21.30 m1
Törökország - Észtország 21.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: