2006-05-22 23:41:02• hírek • Szatmar.ro

Erdély legerősebb falva

Erdély legerősebb falva: Falvak-közti virtusvetélkedőt szervez az RMDSZ.
Sodrófahajítás, petrencés rúdtartás, kamionhúzás   ez csak három azon próbák közül, amelyekkel próbára teszi a jelentkező települések csapatait az RMDSZ Ügyvezető Elnökség Szórvány, Szociális és Ifjúsági Főosztálya, Uzon Község Polgármesteri Hivatala és Önkormányzata, valamint a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége.

Május 26 - 28. között lesz megszervezve a Kovászna megyei Uzon községben az a háromnapos vetélkedősorozat, aminek célkitűzéseként Kovács Péter RMDSZ ügyvezető alelnök a sajtótájékoztatón, a következőket határozta meg:  Elsődlegesen a verseny megmozgatja a résztvevő falvak teljes lakosságát, felidézi a hagyományos falusi virtusokat, valamint segít a baráti kapcsolatok kialakításában a résztvevő személyek és települések között. Másodlagosan segít a falunak, mint élettérnek, minőségi megítélésének pozitív irányba való megváltoztatásán.

Dr. Ráduly István Uzon polgármestere ismertette először elméletben, majd gyakorlatban is a próbákat, amelyek a következők: rönkhajítás, sodrófahajítás, gumi külső hajítás/gurítás, petrencés rúdtartás, bikaszarv tekerés, zsákcipelés, ruháskosár cipelés, kamionhúzás, szekérhúzás, farkas tartás, rúdviadal, söröshordó pakolás, tejeskanna cipelés, talicskatolás és vízátmérés.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: